Περισσότερο ενδιαφέρον είχαν τα σχόλια χρηστών στο Twitter παρά οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο φερόμενο «ντιμπέιτ» της περασμένης Τετάρτης. Αλλωστε, απέφευγαν να απαντήσουν ευθέως στις ερωτήσεις και οι πολίτες που το παρακολούθησαν αισθάνθηκαν τουλάχιστον απογοήτευση.
Ομως ο στόχος των πολιτικών αρχηγών δεν ήταν (ελπίζουμε) η συσπείρωση των ψηφοφόρων τους αλλά η αλίευση αναποφάσιστων πολιτών. Αυτό θα γινόταν μόνο μέσω ουσιαστικών και πραγματικών προτάσεων βάσει των υφιστάμενων δεδομένων του νέου και ιδιαίτερα σκληρού Μνημονίου. Οτι δηλαδή θα το εφαρμόσουν πιστά και παράλληλα θα υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ρεαλιστικής ανάπτυξης.
Φυσικά αναφορές περί κατάργησης ΕΝΦΙΑ, διαπλοκής και κάθαρσης του κράτους δεν έχουν πια πέραση στους σκεπτόμενους ψηφοφόρους. Ο ΕΝΦΙΑ δεν θα καταργηθεί, η διαπλοκή να αποδειχθεί επιτέλους με ονοματεπώνυμα και αποδείξεις και όχι μόνο λάσπη και η κάθαρση του κράτους αρχίζει από τους βουλευτές και τους υπουργούς: να σταματήσουν να διορίζουν τις θυγατέρες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, οι υπουργοί να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν και να έχουν offshore εταιρείες κ.τ.λ.
Στο αυριανό ντιμπέιτ οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης έχουν μια μεγάλη ευκαιρία: να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τις υπουργικές καρέκλες. «Μπουμπούκια» τύπου Βαρουφάκη αλλά και της κυρίας που ισχυρίζεται ότι οι δυστυχείς πρόσφυγες ενισχύουν τη νησιωτική οικονομία πρέπει να εκλείψουν οριστικά αν θέλουμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον.
ΥΓ.: Η ΝΔ και το ΠαΣοΚ έχουν και τα δικά τους «μπουμπούκια».
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ



