• Αναζήτηση
 • Μπακογιάννη: «Κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή εκλογές»

  Για δυο επιλογές που έχει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας το αμέσως προσεχές διάστημα έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

  Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι « ή κάνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού δυο ετών που στηριζεται από κόμματα και προχωρά και αντιπολίτευση δεν θα έχει τη Χρυσή Αυγή αλλά τον Λαφαζάνη ή θα κάνει εκλογές και αυτή την κυβέρνηση θα την επιβάλλει ο ελληνικός λαός διότι πλειοψηφίες αυτού του είδους όπως ονειρεύεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν».

  Στην περίπτωση των εκλογών, ωστόσο, είπε ότι «θα έχουμε χάσει όμως, θα έχει ένα τεράστιο κόστος αυτό και ο ελληνικός λαός θα πληρώσει διπλά επειδή, λυπάμαι που το λέω αλλά εμένα με έχει απογοητεύει πάρα μα πάρα πολύ αυτή η κυβέρνηση».

  Υπογράμμισε όμως με νόημα αναφερόμενη στην άσκηση εξουσίας από την κυβέρνηση ότι «η σουρεάλ κατάσταση πρέπει να λήξει και θα λήξει στο τέλος Αυγούστου».

  «Μέχρι εδώ ήταν», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι «αυτή η παρακολούθηση αυτής της εικόνας, εάν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στην καμπούρα τη δικιά μας ή στην καμπούρα της όποιας αντιπολίτευσης θα λύνει τα εσωτερικά του προβλήματα και θα κυβερνά με τον τρόπο με τον οποίο δεν κυβερνά σήμερα είναι βαθιά νυχτωμένοι».

  Βίτσας: «Με το που θα κλείσει αυτή η συμφωνία μπαίνει το μεγάλο στοίχημα»

  Από τη μεριά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας απάντησε ότι «η ψήφος της αντιπολίτευσης είναι πράξη μιας πολιτικής δύναμης η οποία όμως δεν δημιουργεί από την μεριά της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωση «ομερτά» ή ότι δεν λέμε εκεί που είμαστε αντίθετοι».

  «Θεωρούμε απειλή αυτό που λέει η κα Μπακογιάννη ότι 30 Αυγούστου τελειώνουν όλα;», αναρωτήθηκε ο κ. Βίτσας.

  Για την διαδικασία της διαπραγμάτευσης ανέφερε ότι «προσπαθούμε να προλάβουμε και ο χρόνος δεν είναι λίγος», διασαφηνίζοντας ότι η ομάδα διαπραγμάτευσης «δεν δουλεύουν στην κατεύθυνση για νέα συμφωνία – γέφυρα» αλλά για ολοκλήρωση της συμφωνίας.

  Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «και πολιτικά με το που θα κλείσει αυτή η συμφωνία μπαίνει το μεγάλο στοίχημα» δηλαδή πως μπορεί η κυβέρνηση κάτω από όρους περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής να κάνει συγχρόνως αναδιανομή, να χτυπήσει τα «προηγουμένως κακώς κείμενα» και να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ως όρο για την ανάπτυξη.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk