Ο πρωθυπουργός πρέπει να βάλει τέλος στον παραλογισμό ο μισός ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην κυβέρνηση κι άλλος μισός στην αντιπολίτευση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σημειώνοντας ότι «ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη δεν έχει περάσει και το σχέδιο Σόιμπλε δυστυχώς παραμένει στο τραπέζι και πρέπει να το αποτρέψουμε».

Το Ποτάμι τονίζει ότι η «η συμφωνία με τους εταίρους εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, αλλά δεν ψηφίστηκε από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι λένε το πρωτοφανές, ότι στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά καταψηφίζουν την πολιτική της».

«Για πρώτη φορά ίσως στα παγκόσμια χρονικά, εμφανίζονται υπουργοί που λένε ‘θα κρατήσουμε τις καρέκλες μας, αλλά θα καταψηφίζουμε τις προτάσεις του πρωθυπουργού. Η θρασύτατη και ανήθικη αυτή στάση δεν γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία’, υπογραμμίζει το Ποτάμι και συμπληρώνει ότι δεν μπορεί ο μισός ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην κυβέρνηση και ο άλλος μισός στην αντιπολίτευση.

«Δεν το αποδεχόμαστε εμείς που πρωταγωνιστούμε στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας» αναφέρει.

Στις 14.30 το μεσημέρι ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Όπως ανακοίνωσε το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσε τον κ. Γκάμπριελ για την ευρεία πλειοψηφία των 229 ψήφων που απέσπασε η πρόταση Τσίπρα στην ελληνική Βουλή και ζήτησε από τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας να κάνει ό,τι μπορεί για ψηφιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειoψηφία η συμφωνία για την Ελλάδα και από τη γερμανική Βουλή.

Ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ τον διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει κανένα θέμα και οι Γερμανοί βουλευτές με μεγάλη πλειοψηφία αναμένεται να εγκρίνουν το σχέδιο βοήθειας προς τη χώρα Του είπε ακόμη πως οι σοσιαλδημοκράτες καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες για να μην κινδυνεύσει ξανά η Ελλάδα με έξοδο από την Ευρωζώνη, κάτι που επιθυμούν κύκλοι και στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα, αναφέρει το Ποτάμι.