Είμαστε κοντά σε συμφωνία, εκτίμησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα της Αντιπολίτευσης -ιδίως στη ΝΔ- για τη στάση τους.

Νωρίτερα μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία.

«Για τη συμφωνία, νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά, έχω την αίσθηση ότι μπορεί να τελειώσουμε και σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ερωτηθείς αναφορικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:

«Διαβάζω διάφορα σενάρια, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Εδώ έχουμε μια συμφωνία που έχει έρθει στο τραπέζι του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι οι προτάσεις που έχει κάνει ο Γιούνκερ με πέντε σημεία που αποτελούν τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας που συμφωνήθηκε ότι πρέπει να κοστολογηθούν και να ενταχθούν σε ένα κείμενο που καθρεφτίζει την ελληνική θέση.

Είναι η πρώτη φορά στα πέντε χρόνια όπου έχουμε μια θέση την οποία προσυπογραφούν και η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή».

«Το θέμα είναι να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο»

«Αν δεν είναι», πρόσθεσε ο ίδιος, «τελειωτικό, αν αυτό δεν περιλαμβάνει τον τρόπο που θα αναπτυχθεί η χώρα και θα φύγουμε από αυτό το τέλμα, δεν πρόκειται να συμφωνήσει κανείς σε αυτό.

Το θέμα είναι να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο, όχι να μας δώσουνε εν είδει εμπόρου ναρκωτικών προς ναρκομανή μια δόση για να τη βγάλουμε λίγους μήνες ακόμα. Τέτοιου είδους πρόγραμμα εγώ δεν υπογράφω.

Το 62% του ελληνικού λαού ψήφισε όχι επειδή θέλει το τέρμα αυτής της πολιτικής. Αν αυτή η συμφωνία, μνημόνιο -όπως θέλετε να το πείτε- πάμε πάλι σε μία υφεσιακή περίοδο, δεν πρόκειται να συμφωνήσει ούτε η Βουλή ούτε ο λαός».

«Στην ΚΟ των ΑΝΕΛ έχουν εγκριθεί αυτά που πέρασαν ως ελληνική θέση»

Στο ερώτημα αν θα θέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για την ψήφο των βουλευτών του, ο αρχηγός του κόμματος απάντησε:

«Στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, όλα αυτά τα θέματα έχουν τεθεί, έχουν εγκριθεί αυτά που πέρασαν ως ελληνική θέση και είμαστε όλοι σύμφωνοι, όπως έχει γίνει και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν υπάρξει οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτά που έχουμε συμφωνήσει ως εθνική θέση, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει εξουσιοδότηση για να συμβεί αυτό, θα ξαναπεράσει από την ΚΟ για να το ξανασυζήτησουμε».