Σε λίγη ώρα θα πάρετε το κοινό ανακοινωθέν που υπογράφουμε όλοι πλην του ΚΚΕ, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Σταύρο Θεοδωράκης.

Και πρόσθεσε: Σε λίγη ώρα θα πάρετε το κοινό ανακοινωθέν. Η κυβέρνηση αναλαβμάνει την ευθύνη για διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με ανάπτυξη. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες.

Επισημάναμε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, θα πρέπει να διαψεύσουμε όσους υποστηρίζουν ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να υπάρχει χωρίς τους Έλληνες. Ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες επόμενες στιγμές και να έχουμε θετική κατάληξη τις επόμενες ώρες. Έκανα μία πρόταση που έγινε αποδεκτή από όλους, να μην δοθούν τα πρακτικά στη δημοσιότητα, μέχρι να λήξει ο «κόκκινος συναγερμός» και να έχουμε συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός έντιμα και καθαρά μας είπε πολλές από τις προτάσεις που θα κάνει στην Ευρώπη. Κάναμε παρατηρήσεις, όμως η ευθύνη είναι στα χέρια του πρωθυπουργού. Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να είναι χρήσιμοι, όχι ευχάριστοι. Καλούμε την ΕΚΤ να δει ότι υπάρχει μια προσπάθεια έναρξης των διαπραγματεύσεων. Πρέπει να λάβει υπόψιν της τις μεγάλες ανάγκες για ρευστότητα