Σακελλαρίδης: Ώριμες οι συνθήκες για συμφωνία εντός Μαΐου

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εκτιμώντας πως «οι συνθήκες είναι ώριμες, ώστε να κλείσει η συμφωνία εντός Μαΐου». Ο ίδιος επανέλαβε πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές, για τις οποίες η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί, ενώ εξέφρασε την αντίθεση της Αθήνας στην πρόταση των θεσμών να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη κατανάλωσης.

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εκτιμώντας πως «οι συνθήκες είναι ώριμες, ώστε να κλείσει η συμφωνία εντός Μαΐου».

Ο ίδιος επανέλαβε πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές, για τις οποίες η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί. «Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί στη βάση μιας συγκεκριμένης λαϊκής εντολής» δήλωσε στον Σκάι.

Επανέλαβε, επίσης, ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα μείωσης των συντάξεων, ενώ αναφορικά με τον ΦΠΑ είπε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή μία αύξηση που εντείνει τη λιτότητα με τρόπο κοινωνικά άδικο.

Τόνισε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εταίρων για αύξηση του ΦΠΑ στον τομέα της ενέργειας στο 23%.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει την καθιέρωση τριών συντελεστών (7%, 11% και 22%), ενώ οι θεσμοί αντιπροτείνουν την καθιέρωση δύο συντελεστών (11% και 22%) – κάτι που η κυβέρνηση απορρίπτει «απολύτως».

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο Μega, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα με τον υπουργό Οικονομικών και σημείωσε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.

Δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Η συμφωνία θα «περάσει» από την κοινοβουλευτική μας ομάδα και πριν να φτάσει στην κοινοβουλευτική μας ομάδα νωρίτερα θα έχει περάσει από τον Πρωθυπουργό και από το Υπουργικό Συμβούλιο και κανένας από το Υπουργικό Συμβούλιο και βεβαίως ούτε ο Πρωθυπουργός δε θα προχωρήσουν σε μία συμφωνία που θα εκφεύγει από τη λαϊκή εντολή που έχουμε πάρει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk