Στη σωστή κατεύθυνση είναι το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, όμως αυτό που είναι άκρως αναγκαίο είναι να υπάρξει και μια νέα ρύθμιση η οποία θα επιβραβεύει τους συνεπείς, μέχρι σήμερα, φορολογούμενους, δίνοντάς τους κάποια φορολογικά μπόνους.

Αυτό επισήμανε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου.

Επίσης, ο κ. Μίχαλος ανέφερε: «Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα συμβάλουν στην προσπάθεια των επιχειρήσεων, που σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, όμως θα πρέπει να υπάρξουν και κάποιες βελτιώσεις, όπως για παράδειγμα, η μείωση του επιτοκίου σε χαμηλότερο επίπεδο του 3%, που προσδιορίζει το νομοσχέδιο. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εκτιμά ότι το επιτόκιο δεν πρέπει να ξεπερνά το 2%».

Η ΚΕΕ, όπως γνωστοποίησε ο κ. Μίχαλος, το αμέσως προσεχές διάστημα, θα καταθέσει ολοκληρωμένες τις προτάσεις της επί του νομοσχεδίου.