Στο Μέγαρο Μαξίμου ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου πρώτη φορά ως πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν παρών για να υποδεχτεί το νέο πρωθυπουργό, ως είθισται.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε από τον διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά κ. Μπούρα στον νομικό σύμβουλο του κ. Τσίπρα κ. Σαγιά.

Είναι ωστόσο πρωτόγνωρο ότι δεν υπήρχε κανείς να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου είναι «απολύτως ψευδή όσα διαδίδονται από τη Λ. Συγγρού ότι ο κ. Παππάς ζήτησε να μην υπάρχει παράδοση-παραλαβή. Είναι ενδεικτικό του πολιτικού τους πολιτισμού».

Τα παραπάνω είναι απάντηση στους ισχυρισμούς της λεωφόρου Συγγρού ότι «ο γενικός γραμματέας του απερχόμενου πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παπά, ο οποίος τον παρακάλεσε να ενημερώσει τον γραμματέα του νέου πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο, για τις λειτουργίες του Μεγάρου Μαξίμου και να προχωρήσει στην παράδοση υλικού.. Έτσι, η παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μεταξύ γραμματέων του απερχόμενου και του νέου πρωθυπουργού».

Δήλωση του Ν. Παππά

«Δυστυχώς ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας» αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παπάς.

Αυτή η παράδοση, προσθέτει ο κ. Παπάς, έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργός που παρέδιδαν την κυβέρνηση και αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα.

Αναφερόμενος στη δήλωση κύκλων, ο κ. Παπάς αναφέρει ότι «οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους».

Επικρίσεις και από τον Ευ. Αντώναρο

Βολές κατά του προέδρου της ΝΔ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, με αφορμή την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής της πρωθυπουργίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Αντώναρος έκανε λόγο για «προβληματική συμπεριφορά» και ευχήθηκε να μην υιοθετηθεί από τους απερχόμενους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, το στέλεχος της «καραμανλικής» πτέρυγας της ΝΔ παρενέβη με αιχμηρό τρόπο για την απόφαση του Αντ.Σαμαρά να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να υποδεχθεί τον νέο πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «προβληματική συμπεριφορά» και σημειώνοντας πως «η μεγαλοσύνη στην ήττα είναι η διαφορά που κάνει κάποιον μεγάλο ηγέτη».

Ο κ. Αντώναρος κάλεσε, δε, τους απερχόμενους υπουργούς που προέρχονται από τη ΝΔ να τηρήσουν διαφορετική στάση από τον Αντώνη Σαμαρά: «Περιμένω από τους απερχόμενους υπουργούς να τηρήσουν τις αρχές της ΝΔ και να παραδώσουν κανονικά στους νέους υπουργούς».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk