Ευρωσοσιαλιστές: Μήνυμα κατά της λιτότητας από την Ελλάδα στην ΕΕ

H Eλλάδα έστειλε σαφές μήνυμα προς την ΕΕ να σταματήσει η λιτότητα και η τρόικα των υπαγορεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζάνι Πιτέλα τονίζοντας πως «η αναδιαπραγμάτευση του χρέους και η επέκταση των όρων του διάσωσης της Ελλάδας δεν πρέπει πλέον να θεωρείται ταμπού».

H Eλλάδα έστειλε σαφές μήνυμα προς την ΕΕ να σταματήσει η λιτότητα και η τρόικα των υπαγορεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζάνι Πιτέλα σχολιάζοντας τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της Ελλάδας.

«Οι Έλληνες επέλεξαν να δώσουν τέλος στη λιτότητα που τους επιβάλλεται από υπαγορεύσεις της τρόικας και να ζητήσουν από τη νέα κυβέρνηση να παρουσιάσει δίκαιες πολιτικές με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη» υπογράμμισε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Τζάνι Πιτέλα.

«Η αναδιαπραγμάτευση του χρέους και η επέκταση των όρων του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας δεν πρέπει πλέον να θεωρείται ως ένα ταμπού» είπε και τόνισε ότι «είναι πλέον καιρός να επενδύσουμε στην οικονομική ανάπτυξη για να υπάρξει μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk