Βενιζέλος: Για την αποτυχία του ΠαΣοΚ υπάρχει ευθύνη με ονοματεπώνυμο

«Συγχαίρω τον ΣΥΡΙΖΑ, εύχομαι να πετύχει για το καλό της χώρας. Έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος.

Σκληρή γλώσσα κατά του Γιώργου Παπανδρέου χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μήνυμά του για το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο χαρακτήρισε μικρό και ανεπαρκές για το ΠΑΣΟΚ. Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο και βαραίνει τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε και μίλησε για ανιστόρητη υπονόμευση με προσωπικές εμμονές για ένα καπρίτσιο που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ και η χώρα.

Είπε ακόμη πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ιστορική και πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει ενωμένο, χωρίς καθυστερήσεις, σε συνέδριο, στο οποίο θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.

Αναφερόμενος στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη τον κ. Τσίπρα και τού ευχήθηκε να πετύχει για το καλό της χώρας. «Έχει δικαίωμα να πανηγυρίζει» σημείωσε και πρόσθεσε πως επωμίζεται τεράστιες ευθύνες, ενώ υπενθύμισε πως η τρικομματική κυβέρνηση του 2012, παρά το μεγάλο ποσοστό του 47%, δεν κατάφερε να προχωρήσει επειδή δεν είχε την συναίνεση.

«Ας μην ξεχαστεί αυτό μέσα στον ενθουσιασμό της ημέρας» είπε.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ «μικρό και ανεπαρκές». «Δεν μας ικανοποεί σε σχέση με το μέγεθος της προσπάθειας και για τις αλήθειες που είπαμε. Αλλά αυτή είναι η επιλογή του λαού και τη δεχόμαστε. Αντέξαμε όσο θέλησε ο λαός στη δημαγωγία του φόβου και του εφησυχασμού, στην τεχνητή πόλωση».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου για τη δημιουργία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών μιλώντας για «ανιστόρηση υπονόμευση που οδήγησε στη διάσπαση με προσωπικές εμμονές που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ και η χώρα. «Δεν πετύχαμε την τρίτη θέση, στόχος εφικτός αν δεν είχε μεσολαβήσει το χτύπημα αυτό» είπε.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είπε την αλήθεια και πως αυτή είναι τώρα η «πολιτική μας περιουσία, η βάση εκκίνησης για τη νέα ιστορική φάση της παράταξης». Είπε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι τώρα πιο εύκολη σε σχέση με το τεράστιο βάρος που σήκωνε πέντε χρόνια και εξέφρασε την ελπίδα ο λαός να αρχίσει να αξιολογεί ευνοϊκότερα το ΠΑΣΟΚ τώρα.

Μιλώντας σε προσωπικό τόνο, είπε ότι στην πολιτική του διαδρομή έχει αναλάβει για λόγους εθνικούς και παραταξιακούς μεγάλες ευθύνες που δεν του αναλογούσαν προσωπικά. «Κατά μείζονα λόγο αναλαμβάνω τώρα πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί» είπε και πρόσθεσε ότι είχε την μέγιστη τιμή να πάρει μέρος από την πρώτη γραμμή στον πόλεμο της γενιάς του για να μην καταστραφεί η πατρίδα.

Το ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε, προχωρά συντεταγμένα και χωρίς καθυστερήσεις «σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης, ενότητας, συσπείρωσης του ευρύτερου χώρου, σύγχρονου πολιτικού λόγου, σε συνέδριο με όλα τα θέματα ανοικτά συμεπριλαμβανομένου φυσικά και του θέματος ηγεσίας, αλλά συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και όχι άλλων μορφωμάτων ή παραγόντων που φιλοδοξούν να επηρεάσουν το ταλαιπωρημένο ΠΑΣΟΚ έξωθεν, αφού το υπονόμευσαν αλύπητα έσωθεν, μετά το εγκατέλειψαν και παραμένουν αμετανόητοι».

Ωστόσο, σημείωσε ότι συνέδριο δεν σημαίνει εσωστρέφεια και ότι προέχει η χώρα και τα προβλήματα, για να υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. «Θέλουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα για τον τόπο και ας το καρπωθούν αυτό πολιτικά άλλοι, δεν θα αφήσουμε όμως να πάνε χειρότερα» κατέληξε.

Η απάντηση Παπανδρέου

Σε ανάλογο τόνο ήρθε η απάντηση από το γραφείο Τύπου του Κινήματος, στην οποία αναφέρεται: «Καλό θα ήταν όσοι ανέχθηκαν και συνεργάστηκαν με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση που υπηρέτησαν να μη μιλούν για το ποιοι ευθύνονται που η Χρυσή Αυγή έφθασε να γίνει τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk