Χρ.Παπαστεργίου: Το ΠαΣοΚ κατάφερε να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ

«Παρά την κρίση,το ΠαΣοΚ κατάφερε να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ, τη μεταρρύθμιση δηλαδή που είναι ταυτισμένη μαζί του,όσο καμιά άλλη.

«Παρά την κρίση,το ΠαΣοΚ κατάφερε να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ, τη μεταρρύθμιση δηλαδή που είναι ταυτισμένη μαζί του,όσο καμιά άλλη. Τα προβλήματα όμως,παραμένουν και αυτά. Και μαζί με αυτά παραμένει και η ταλαιπωρία του κόσμου» αναφέρει ο ιατρός υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου .

Και προσθέτει: «Κατά τη γνώμη μου απαιτούνται οι εξής αλλαγές:

1. Αντικειμενική αξιολόγηση όλων των μονάδων υγείας,στη βάση των πεπραγμένων τους.
2.Πλήρης μεταφορά όλων των δομών πρωτοβάθμιας υγείας στους δήμους,με συμμετοχή και ιδιωτών υγειονομικών.Μεταφορά των δευτεροβάθμιων μονάδων υγείας στις περιφέρειες.

3.Παροχή νοσοκομειακών υπηρεσιών,μόνο μετά από παραπομπή από πρωτοβάθμια μονάδα ή από το ΕΚΑΒ.

4.Αποπροσωποποίηση της ¨πορείας¨ του πολίτη στο σύστημα υγείας. Οι αναγκαίες παραπομπές και πράξεις να ειναι ¨αυτοματοποιημένες¨.

5.Μετατροπή του ΚΕΣΥ σε εθνικό οργανισμό πιστοποίησης μονάδων υγείας και μελέτη-εφαρμογή,επιτέλους,ενός ολοκληρωμένου υγειονομικού χάρτη,με ένταξη σε αυτόν και του ιδιωτικού τομέα.

6.Καθιέρωση επιστημονικών πρωτοκόλλων,παντού.

7.Κατάργηση των εισφορών για νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

8.Ανάπτυξη του υγειονομικού τουρισμού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk