17 ελληνικές επιχειρήσεις στην έκθεση FOOD & LIFE του Μονάχου

Σημαντικές εμπορικές συμφωνίες, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων τους, έκλεισαν οι 17 ελληνικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Ηπείρου, που συμμετείχαν στην έκθεση FOOD & LIFE, του Μονάχου.

Σημαντικές εμπορικές συμφωνίες, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων τους, έκλεισαν οι 17 ελληνικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Ηπείρου, που συμμετείχαν στην έκθεση FOOD & LIFE, του Μονάχου.
Οι Έλληνες εκθέτες που συμμετείχαν στην FOOD & LIFE» ήταν οι: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ «ΣΠΑΝΕΛΛΗ», «ΤΑΤΣΗΣ» ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε., ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ Α.Ε., ΒΙΟ HERBS KOMINI, ΚΤΗΜΑΤΑ ΕΥΔΟΞΙΑ, «ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΣ» – ΜΑΡΓΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, «OLEUM SOAP» – ΔΩΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, «ESCARGOTS A L’ ARTA» – ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, «ΜΟΝΟΛΙΘΙ» – ΠΛΙΑΚΟΠΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΕΛΛΑΡΙ ΒΑΪΜΑΚΗ, «ΜΕΣ ΤΑ ΜΕΛΙΑ» – ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΛΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε, «ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ» – ΚΟΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., «UNIQUE GREEK PRODUCTS» – Α.ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ, ΕΥΡΥΤΟΣ WINES.
Την επιτυχημένη ελληνική παρουσία, ειδικά της Περιφέρειας Ηπείρου, στην έκθεση, υπογραμμίζει με έγγραφό του το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, το οποίο αναφέρει ότι στόχος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ήταν να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα συμμετοχής των ελληνικών εταιριών, να υποστηριχθούν οι πωλήσεις προς τους τελικούς καταναλωτές και να ενισχυθεί συνολικά η Ελληνική παρουσία στην έκθεση. Τονίζει ακόμη ότι, για την επιτυχία της ελληνικής παρουσίας κινητοποιήθηκε και η ελληνική ομογένεια του Μονάχου.
Ελληνική συμμετοχή υπήρχε όμως, με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου Μονάχου, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων – Τμήμα Γερμανίας και στο show μαγειρικής που διοργανώθηκε και μεταδόθηκε ζωντανά σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Κατά τη διάρκεια του ελληνικού show, οι Έλληνες παραγωγοί οίνου που συμμετείχαν στην έκθεση, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό, τα προϊόντα τους.
Η Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, κ. Βασίλη Ψαθά και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, κα Σοφία Φούκη.
Εκ μέρους του Γενικού Προξενείου Μονάχου, παρευρέθηκαν η κα Χριστίνα Στεφανίδου και ο κ. Δημήτρης Παπούλης.
Την ομογένεια της Γερμανίας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Μονάχου, κ. Σπύρος Ξενάκης, εκπρόσωποι ελληνικών συλλόγων όπως ο κ. Σταμάτης Μελέτης (Ελληνική Ηπειρώτικη Κοινότητα), ο κ. Απόστολος Κότσης (Σύλλογος Ελλήνων Haar), η κα Θεοδώρα Τσιτσιλάκη με μέλη του Συλλόγου Μακεδόνων, ο εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας Το Τρίγωνο, κ. Κώστας Γκίκας κ.α.
Η έκθεση FOOD & LIFE, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μόναχο και έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης γευσιγνωστών της ποιοτικά υψηλής και παραδοσιακής κουζίνας.
Επίσημος αντιπρόσωπος της έκθεσης για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk