Κερέ: Σε προχωρημένες συζητήσεις η ΕΚΤ για ποσοτική χαλάρωση

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για το αν θα ξεκινήσει πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων και μπορεί να το αποφασίσει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 22 Ιανουαρίου, δήλωσε σήμερα  Τρίτη το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για το αν θα ξεκινήσει πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων και μπορεί να το αποφασίσει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 22 Ιανουαρίου, δήλωσε σήμερα Τρίτη το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

«Οι συζητήσεις είναι πολύ προχωρημένες», ανέφερε το μέλος του εξαμελούς εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt και προσέθεσε πως την περασμένη εβδομάδα συζητήθηκαν πολλές από τις τεχνικές λεπτομέρειες. «Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να λάβουμε απόφαση στις 22 Ιανουαρίου. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα το αποφασίσουμε», είπε.

Ο Κερέ αποσαφήνισε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου δεν θα επηρεάσουν την νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης. «Η Ελλάδα έχει μεγάλο συμφέρον να παραμείνει στο ευρώ και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk