Tο Τμήμα Συνοριακό Φυλάκιο Ορεστιάδας εξοπλίζει η εταιρεία ΟΝΕΧ, ενισχύοντας τη χερσαία φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων. Στο πλαίσιο της συστηματικής αντιμετώπισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που απασχολεί τις Ελληνικές Αρχές για δεκαετίες τώρα, η ΟΝΕΧ παρέχει την πλέον αποτελεσματική λύση και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις των παραμεθόριων περιοχών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Το σύστημα ανίχνευσης καρδιακών παλμών Advanced Vehicle Interrogation And Notification (AVIAN) Heartbeat Detector, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας της ΟΝΕΧ με την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία Geovox Security Inc., συμβάλει στην καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης ή επιβίβασης ζωντανών οργανισμών σε φορτηγά και containers.
Το εν λόγω σύστημα έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει γρήγορα και αποτελεσματικά την παρουσία ζωντανών οργανισμών (ανθρώπων ή ζώων), ακόμα κι αν αυτά βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, καθώς με τη χρήση δεδομένων που λαμβάνει από ειδικούς αισθητήρες, το σύστημα εντοπίζει τα κρουστικά κύματα που παράγονται από τους καρδιακούς παλμούς σε 10 δευτερόλεπτα.
Σύμφωνα με την ΟΝΕΧ, η φύλαξη των ελληνικών χερσαίων συνόρων εισέρχεται σε μια νέα εποχή και ενισχύεται με υψηλής τεχνολογίας συστήματα ελέγχου οχημάτων και φορτίων, τα οποία στο μέλλον θα αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα για την προστασία της χώρας μας και των πολιτών από παράνομες δραστηριότητες.