«Καμία αλλαγή πορείας έναντι της Ελλάδας», αναφέρει το Βερολίνο

«Καμία αλλαγή πορείας έναντι της Ελλάδας», αναφέρει η γερμανική κυβέρνηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, όπου αναρτώνται οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Καμία αλλαγή πορείας έναντι της Ελλάδας», αναφέρει η γερμανική κυβέρνηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, όπου αναρτώνται οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Βοήθεια έναντι προσπάθειας της ίδιας (ενν. της χώρας)», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ ότι είναι το μότο της γερμανικής κυβέρνησης για την σταθεροποίηση της Ευρωζώνης.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει πάντα εργαστεί από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους της προκειμένου να σταθεροποιήσει και να ενισχύσει την Ευρωζώνη και μάλιστα με όλα της τα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Από την αρχή της διαχείρισης αυτής της κρίσης, υπήρχε η θεμελιώδης αρχή ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα προσέφεραν σημαντική αλληλεγγύη και θα παρείχαν ουσιαστική βοήθεια στις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, επομένως πχ την Ελλάδα και ότι σε ανταπόδοση αυτές οι χώρες θα προχωρούσαν σε μεγάλες δικές τους προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις.

Βοήθεια έναντι ιδίων προσπαθειών – αυτή είναι η βάση της συνεργασίας των τελευταίων ετών και αυτή θα παραμείνει, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ την Δευτέρα 5.1.2015.

«Η Ελλάδα έχει επιτύχει αναγνωρίσιμη πρόοδο στην σταθεροποίηση του προϋπολογισμού. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία αλλαγή πορείας της Γερμανίας η οποία να αφορά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο Ζάιμπερτ.

Στο δεύτερο μέρος της ανάρτησης, υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες», αναφέρεται: «Όπως έχει ήδη τονιστεί πολλές φορές, η γερμανική κυβέρνηση περιμένει από μια νέα ελληνική κυβέρνηση ότι θα τηρηθούν οι συναφθείσες συμφωνίες με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την παροχή πιστώσεων προς την σταθεροποίηση του ελληνικού προϋπολογισμού.

Ο Ζάιμπερτ διευκρίνισε περαιτέρω ότι η γερμανική κυβέρνηση σέβεται φυσικά τις δημοκρατικές αποφάσεις της χώρας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Μια ανάμιξη στον προεκλογικό αγώνα είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει.

Παρεμπιπτόντως, το ευρώ έχει αποδειχθεί ως σταθερό και ελκυστικό νόμισμα. Ο Ζάιμπερτ επισήμανε την ένταξη από την 1η Ιανουαρίου της Λιθουανίας στην Ευρωζώνη. «Με αυτήν η Ευρωζώνη αριθμεί 19 μέλη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk