Η ΔΕΗ λαμβάνει μέτρα κατά της «Αλουμίνιον της Ελλάδος»

Η ΔΕΗ απέστειλε σήμερα, Παρασκευή, με εξώδικο εντολή προς τον Διαχειριστή του δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για απενεργοποίηση των μετρητών της «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», καθώς η τελευταία δεν προσήλθε για την υπογραφή σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και δεν αποδέχεται τους όρους τιμολόγησης της ΔΕΗ. Αντίθετα, επετεύχθη συμφωνία με τη ΛΑΡΚΟ.

Η ΔΕΗ απέστειλε σήμερα, Παρασκευή, με εξώδικο εντολή προς τον Διαχειριστή του δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για απενεργοποίηση των μετρητών της «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων είχε δοθεί προθεσμία ως τις 31 Δεκεμβρίου στις δύο επιχειρήσεις (ΛΑΡΚΟ και Αλουμίνιον) που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης και δεν είχαν υπογράψει σύμβαση με τη ΔΕΗ για τους όρους τιμολόγησης, να προσέλθουν για υπογραφή.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ:

  • Επετεύχθη συμφωνία με την Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ για την υπογραφή σύμβασης προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας από 1.1.2014 σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΔΕΗ της 28.2.2014 καθώς και για τον τρόπο διευθέτησης παρελθουσών διαφορών μεταξύ των δύο εταιρειών.
  • Όσον αφορά την εταιρεία «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε» που πλέον αποτελεί τη μοναδική επιχείρηση Υψηλής Τάσης που δεν προσήλθε για την υπογραφή σύμβασης προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και δεν αποδέχεται τους όρους τιμολόγησης, της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΔΕΗ της 28.2.2014, η ΔΕΗ ΑΕ έδωσε σήμερα εντολή στον ΑΔΜΗΕ, με εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία, να προβεί στην απενεργοποίηση των μετρητών φορτίου της «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε».
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk