Αυξημένη κίνηση την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία διαπιστώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Domotel κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος. Η ξενοδοχειακή αλυσίδα λειτουργεί μονάδες μεταξύ άλλων στη Θεσσαλονίκη, στον Αγιο Αθανάσιο και στον Βόλο. Ο ίδιος επισημαίνει τις θετικές επιδόσεις και σε προορισμούς με εισερχόμενη κίνηση, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ενώ εκτιμά ότι η ζήτηση για τα Χριστούγεννα θα ενισχυθεί και με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον εφέτος εκδηλώθηκε αρκετά νωρίτερα.
«Η εορταστική περίοδος είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι» εκτιμά η πρόεδρος του Συνεταιρισμού Επαγγελματιών Αγίου Αθανασίου κυρία Ρούλα Γουγούση, τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί πολύ νωρίτερα και έμπρακτα, με αποτέλεσμα πολλά καταλύματα να είναι ήδη πλήρη, ενώ άλλα έχουν πληρότητα 80% για το διάστημα από 23 Δεκεμβρίου ως και 6 Ιανουαρίου. Οι περισσότερες κρατήσεις γίνονται για τετραήμερα, με λιγότερες διήμερες διανυκτερεύσεις, ενώ υπάρχουν ακόμη και πενθήμερα και επταήμερα. «Περιμένουμε τη λειτουργία του χιονοδρομικού» λέει η κυρία Γουγούση αναφερόμενη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα-Καϊμακτσαλάν και στο πόσο θα βοηθήσει τον προορισμό με κίνηση μετά τις γιορτές. Η ίδια επισημαίνει άλλωστε ότι τα κόστη στους ορεινούς προορισμούς είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τους θερινούς τόσο σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος όσο και τον εξοπλισμό και ιματισμό των μονάδων.
Ενισχυμένη είναι η ζήτηση για τις ημέρες των εορτών, με την πληρότητα να φθάνει από τις αρχές του μήνα στο 80%, διαπιστώνει ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας κ. Παναγιώτης Μαντζούφας, επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη οφείλεται στη διάθεση των Ελλήνων να ταξιδέψουν και ιδιαίτερα «οι νησιώτες επισκέπτονται τα ορεινά έπειτα από μια πολύ καλή τουριστική περίοδο το καλοκαίρι». Οι τιμές στην περιοχή ξεκινούν από 35 ευρώ το δίκλινο και φθάνουν ως τα 150 ευρώ. Ο ίδιος ωστόσο σημειώνει ότι υπάρχει μεγάλο ρεύμα προς το Μπάνσκο καλώντας τους έλληνες ταξιδιώτες να προτιμήσουν εγχώριους προορισμούς και υπογραμμίζοντας τις προσφορές που υπάρχουν.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ



