• Αναζήτηση
 • «Κατά λάθος» καταρρίφθηκε το μαλαισιανό Boeing από αυτονομιστές

  Νέες εκτιμήσεις σχετικά με την κατάρριψη του Boeing έδωσαν στη δημοσιότητα αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι το αεροσκάφος μπορεί να καταρρίφθηκε «κατά λάθος» από τους αυτονομιστές, που το πέρασαν για άλλου είδος αεροπλάνο. Βάσει των νέων στοιχείων, δεν επιβεβαιώνεται η άμεση ανάμειξη της Ρωσίας στο γεγονός.

  Νέες εκτιμήσεις σχετικά με την κατάρριψη του Boeing έδωσαν στη δημοσιότητα αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι το αεροσκάφος μπορεί να καταρρίφθηκε «κατά λάθος» από τους αυτονομιστές, που το πέρασαν για άλλου είδους αεροπλάνο.

  Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, υπάρχει βεβαιότητα ότι το αεροπλάνο επλήγη από πύραυλο SA-11, ο οποίος εκτοξεύθηκε από την ανατολική Ουκρανία, σε περιοχή όπου τους τελευταίους μήνες υπήρχε έντονη ροή όπλων από τη Ρωσία προς τους αυτονομιστές.

  «Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε υπό συνθήκες που οι Ρώσοι βοήθησαν να δημιουργηθούν» ανέφερε ένας αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

  Από τα δεδομένα των αμερικανικών υπηρεσιών προκύπτει ότι την ώρα που καταρρίφθηκε το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, πύραυλος εδάφους-αέρος «έφυγε» από την πόλη Σνίζνε, όπου το τελευταίο διάστημα διέξαγονται σκληρές μάχες των ουκρανικών δυνάμεων με τους αυτονομιστές.

  Κάτοικοι στην πόλη Τόρεζ δήλωσαν ότι την ημέρα που έπεσε το αεροπλάνο είδαν ένα φορτηγό να διασχίζει την πόλη, μεταφέροντας μια συστοιχία πυραύλων. Ένας κάτοικος της Τόρεζ δήλωσε μάλιστα ότι του έκανε εντύπωση το συγκεκριμένο σύστημα, καθώς δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο τους μήνες που διαρκεί η σύγκρουση.

  Κατά τον ίδιο, ώρες αργότερα ένα φορτηγό παρόμοιο με εκείνο που διέσχισε το δρόμο, επέστρεψε χωρίς τη συστοιχία.

  Οι αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τα όσα είχαν δηλώσει τις προηγούμενες μέρες Ουκρανοί των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με συνομιλίες ανταρτών που αναφέρονταν στην κατάρριψη του αεροπλάνου.

  Η επεξεργασία των συγκεκριμένων δεδομένων συνεχίζεται.

  Τέλος, οι αμερικανοί έδωσαν στη δημοσιότητα και αεροφωτογραφίες με αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν κέντρο εκπαίδευσης των αυτονομιστών εντός του ρωσικού εδάφους. Εκεί, σύμφωνα με τους ίδιους, οι αντάρτες μάθαιναν και το πώς να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα πυραυλικά συστήματα.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk