Τηγανητό ρύζι με ξηρούς καρπούς και φρούτα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 αβγά

1 κ.σ. σησαμέλαιο

½ κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο {{{ moto }}}

1 κ.σ. βούτυρο κλαριφιέ (θα το βρούμε στα ψυγεία των σουπερμάρκετ σε βάζο ως «λιωμένο βούτυρο γάλακτος»)

4 κ.σ. λευκά αμύγδαλα

4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης

4 φλ. λευκό ρύζι, βρασμένο

2 φλ. φρούτα (κορόμηλα, νεκταρίνια, κεράσια), σε μικρά κομμάτια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, σε λεπτές λωρίδες

4 κ.σ. χυμό νεραντζιού ή πορτοκαλιού

2 κ.γ. ροζ πιπέρι, κοπανισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το σησαμέλαιο και το αλάτι και τα χτυπάμε ελαφρά, ώστε να ανακατευτούν καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι wok. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα των αβγών, ώστε να σχηματιστούν 4 μικρές ομελέτες. Μόλις ψηθούν, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα αμύγδαλα για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και προσθέτουμε τα φιστίκια. Αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμη. Μεταφέρουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τις ομελέτες και τις προσθέτουμε στο ρύζι, μαζί με τους ξηρούς καρπούς. Μαγειρεύουμε το ρύζι για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να «στεγνώσει».

Προσθέτουμε τα φρούτα, τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο. Περιχύνουμε με τον χυμό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το πιπέρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk