Ολοκληρώθηκε η απολογία του βουλευτή Ευβοίας της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου και του κοινοποιήθηκε η απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να γνωμοδοτήσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Και αυτό διότι προέκυψε διαφωνία, με τον εισαγγελέα κ. Ισίδωρο Ντογιάκο να προτείνει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ οι ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου πρότειναν την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο –όπως στην περίπτωση της Ελένης Ζαρούλια, αλλά με αντίθετες εισηγήσεις από τους δικαστικούς– και μέχρι τότε ο βουλευτής Ευβοίας της Χρυσής Αυγής θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο απολογητικό υπόμνημα που υπέβαλε ο βουλευτής Ευβοίας αναφέρει ότι ως προς τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής, πράγματι είχε στην κατοχή του όπλο για την άμυνά του επειδή, όπως υποστηρίζει, είχε σημειωθεί επεισόδιο επίθεσης εναντίον του έξω από το σπίτι του.

Τη θέση αυτή είχε επαναλάβει και δημοσίως προ ημερών όταν είχε κληθεί να απολογηθεί για τις συμπληρωματικές κατηγορίες και είχε λάβει προθεσμία από τους δικαστικούς.

Σχετικά με παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ο Ν. Μίχος υποστηρίζει ότι η ποσότητα χασίς που βρέθηκε στην οικία του ανήκε στον προπηγούμενο ιδιοκτήτη.

Στο υπόμνημα το οποίο κατέθεσε στη συμπληρωματική κλήση του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το να απολογείται για δεύτερη φορά για ζητήματα για τα οποία υπήρχαν απαντήσεις στην πρώτη του απολογία.

Ο Ν. Μίχος είναι κατηγορούμενος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους μετά την απολογία του για αυτές τις κατηγορίες τον περασμένο Οκτώβριο.

Την Πέμπτη στο Εφετείο θα παρουσιαστεί ο βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, με τον οποίο κλείνει ο κύκλος των απολογιών και των καταθέσεων για την πολύκροτη υπόθεση.