Μηχανήματα ακτινοθεραπείας σε επτά δημόσια νοσοκομεία

Δωρεά ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Δωρεά ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, το Ιδρυμα χρηματοδοτεί την αντικατάσταση παλαιάς τεχνολογίας γραμμικών επιταχυντών σε επτά Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας με νέους υπερσύγχρονους επιταχυντές. Η επιλογή των Δημόσιων Νοσοκομείων, στα οποία θα εγκατασταθούν οι νέοι επιταχυντές, θα γίνει με γνώμονα, αφενός τη σωστή γεωγραφική κάλυψη από πλευράς παροχής υπηρεσιών υγείας όλης της επικράτειας και αφετέρου την παλαιότητα του υφιστάμενου εξοπλισμού.
Τα νέα, σύγχρονα μηχανήματα ακτινοθεραπείας θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη, γρηγορότερη και πιο ολοκληρωμένη θεραπεία ογκολογικών ασθενών σε όλη τη χώρα. Επιπλέον μέσω της δωρεάς του το Ίδρυμα θα φροντίσει για την εκπαίδευση του αρμόδιου ιατρικού και τεχνικού προσωπικού του κάθε δημόσιου νοσοκομείου με νέο γραμμικό επιταχυντή, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα.
«Η παροχή σύγχρονων, ολοκληρωμένων και ασφαλών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και αισθανόμαστε ότι είναι χρέος μας να συμβάλουμε, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας, προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.
Η νέα δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της τριετούς (2012-2015) πρωτοβουλίας του Ιδρύματος να διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον των υπόλοιπων δωρεών του, προκειμένου να συμβάλει ενάντια στις δυσμενείς συνέπειες της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk