30 Ιουνίου- 4 Ιουλίου
Επιστημο-τεχνο-καινοτομικό φόρουμ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Από τις 30 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου 2014 το Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» διοργανώνει το 2ο Ελληνικό Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.Εκτός των επιστημονικών ομιλιών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, καθώς και την απονομή του βραβείου Demokritos Scientific Excellence and Innovation Award, που καθιερώνει από εφέτος ο «Δημόκριτος» για να τιμήσει έναν διακεκριμένο επιστήμονα της Ελληνικής Διασποράς. Πρώτος αποδέκτης θα είναι οκαθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης (Βραβείο Τούρινγκ 2007), την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις19.00.Για το πλήρες πρόγραμμα επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.demokritos.gr/HF2014/
30 Ιουνίου – 5 Ιουλίου


e-Διακυβέρνηση, στη Σάμο


DORYSSA BAY HOTEL, ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ, ΣΑΜΟΣ
Η 5η Συνδιάσκεψη Εργασίας «Samos Summit» διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Πυθαγόρειο, σε συνδυασμό με το 2ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για την Ανοικτή και Συνεργατική Διακυβέρνηση. Ιδιαίτερη έμφαση εφέτος θα δοθεί στα ακόλουθα θέματα: Εφαρμογές Ανοιχτών και Συνδεδεμένων Δεδομένων, Συστημικές προσεγγίσεις για λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων, Τεχνολογίες διαχείρισης μεγάλων δεδομένων, Διαλειτουργικές υποδομές και τεχνολογίες Cloud για σενάρια Ανοικτής και Συνεργατικής Διακυβέρνησης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.w3.org/2013/share-psi/workshop/samos/.
30 Ιουνίου – 11 Ιουλίου


Αρχαία τεχνολογία και χειροτεχνία


IHU, 14o ΧΛΜ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, ΘΕΡΜΗ
Το αγγλόφωνο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, International Hellenic University (IHU), διεξάγει από αύριο ένα Διεθνές Θερινό Σχολείο στην Αρχαία Τεχνολογία και Χειροτεχνία, διάρκειας δύο εβδομάδων. Σκοπός του είναι να κάνει τους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν περισσότερο με τις πτυχές των αρχαίων τεχνολογιών και να τους παράσχει τις πιο σύγχρονες γνώσεις από εμπειρογνώμονες των σχετικών πεδίων. Για περισσότερες λεπτομέρειες ή και για εγγραφή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ihu.edu.gr/index.php/ihu-summer-school-in-ancient-technology-and-crafts-2014.html/.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ