Προειδοποίηση Σγουρού για επ΄ αόριστον κλείσμο του ΧΥΤΑ Φυλής

Την προειδοποίηση ότι θα κλείσει επ’ αόριστον τον ΧΥΤΑ Φυλής αν δεν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να σταματήσει η κατ’ εξακολούθησιν εισβολή ατόμων στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, απηύθυνε προς την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Γιάννης Σγουρός.

Την προειδοποίηση ότι θα κλείσει επ’ αόριστον τον ΧΥΤΑ Φυλής αν δεν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να σταματήσει η κατ’ εξακολούθησιν εισβολή ατόμων στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, απηύθυνε προς την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) κ. Γιάννης Σγουρός.
Δεν είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής λόγω ανεξέλεγκτης εισόδου προσώπων που ψάχνοντας στα σκουπίδια προσπορίζονται υλικά. Σήμερα, ο κ. Σγουρός έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, ζητώντας τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Αφορμή ήταν η πρωινή εισβολή ομάδας αθίγγανων που, πετώντας πέτρες, προκάλεσε ζημιές σε μηχάνημα προώθησης των απορριμμάτων και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του χειριστή.

«Έχουμε επισημάνει και έχουμε αναδείξει σε όλους τους τόνους τα προβλήματα που προκαλούνται κάθε μέρα στον ΧΥΤΑ από την είσοδο αυτών των ατόμων. Οι εργασίες της υγειονομικής ταφής δεν μπορούν να γίνουν υπό αυτές τις προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε να παίζουμε κορώνα γράμματα ούτε την ασφάλεια των εργαζομένων μας, ούτε την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων αυτών που ψάχνουν ανάμεσα στα σκουπίδια και δίπλα σε βαρέως τύπου μηχανήματα και απορριμματοφόρα. Θα θρηνήσουμε θύματα. Ο ΧΥΤΑ είναι δημόσιος χώρος και πρέπει να προστατευθεί η νομιμότητα και απρόσκοπτη λειτουργία του» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός.
Ο ΕΔΣΝΑ επισημαίνει ότι σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και βάσει των υποδείξεων έχει λάβει σημαντικά μέτρα ενίσχυσης της περίφραξης του ΧΥΤΑ Φυλής, όμως «από μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια τόσο μεγάλης έκτασης παρανομία».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία