Ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές ελληνικών δημοτικών σχολείων και τους γονείς τους, με αντικείμενο τις αλλαγές στην σχολική δομή και τις δυνατότητες που θα παρέχει η νέα γερμανική διεθνής απολυτήρια εξέταση στους αποφοίτους της Γερμανικής Σχολής Αθηνών από το σχολικό έτος 2015-16, πραγματοποιείται την Δευτέρα, 23 Ιουνίου και ώρα 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής (Δημοκρίτου 6 και Ζηρίδη στο Μαρούσι).
Εχοντας ήδη συμπληρώσει έναν και πλέον αιώνα λειτουργίας στην Ελλάδα, με έτος ίδρυσης το 1896, η Γερμανική Σχολή Αθηνών, με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου Υπουργών Παιδείας των ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας, ενέκρινε την εφαρμογή της νέας Γερμανικής Διεθνούς Απολυτήριας Εξέτασης (DIAP) για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.
Με την εφαρμογή του DIAP στην Γερμανική Σχολή Αθηνών τα μαθήματα διδάσκονται και στην ελληνική και στη γερμανική γλώσσα, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις διεξάγονται και στις δυο γλώσσες.
Από το σχολικό έτος 2015/16 οι απόφοιτοι των ελληνικών Δημοτικών Σχολείων θα έχουν την δυνατότητα μετά από επιτυχή συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις να παρακολουθήσουν ένα νέο, διεθνές πρόγραμμα σπουδών.
Βασικά του χαρακτηριστικά:
–Ολοκλήρωση της φοίτησης με το διεθνές γερμανικό απολυτήριο DIAP.
–Ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες ευρωπαϊκές και μη.
–Μισές ώρες διδασκαλίας στα Ελληνικά, όπως γινόταν πάντα.
–Συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
–Πολύωρη εβδομαδιαία προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις εντός του ωρολογίου προγράμματος και μόνο στην ελληνική γλώσσα.
–Εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών.

Το Νηπιαγωγείο και το τετρατάξιο Δημοτικό της Σχολής θα συνεχίσει να λειτουργεί με γερμανικό πρόγραμμα σπουδών και πέντε έως έξι ώρες διδασκαλίας στην ελληνική γλώσσα εβδομαδιαίως . Από την 5η τάξη το 2014/15 οι απόφοιτοι του γερμανικού Δημοτικού της Σχολής εντάσσονται στο γερμανικό Γυμνάσιο με ενισχυμένο το μάθημα των Ελληνικών.
Τι αλλάζει για αυτά τα παιδιά σε σχέση με το τωρινό σύστημα: Όσα από τα παιδιά που προέρχονται από το γερμανικό Δημοτικό της ΓΣΑ επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα έχουν πια αυτή τη δυνατότητα.
Τα παιδιά αυτά πλέον θα διδάσκονται και κάποια μαθήματα στην ελληνική γλώσσα και το μάθημα των Νέων Ελληνικών αναβαθμίζεται.
Στην ανώτερη βαθμίδα σπουδών κάθε μαθητής στο πλαίσιο του DIAP έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης ενός αρκετά εξατομικευμένου προγράμματος με πολλές δυνατότητες επιλογής μαθημάτων. Στην 12ητάξη (Γ’ λυκείου) πραγματοποιούνται και οι γραπτές και προφορικές εξετάσεις για την απόκτηση του απολυτηρίου DIAP, οι οποίες είναι δυνατόν κατά το50% να γίνονται στη Ελληνική γλώσσα.
Με την απόκτηση του γερμανικού απολυτηρίου οι απόφοιτοι αποκτούν αυτομάτως το δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Παράλληλα αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για να μπορέσουν να σπουδάσουν στην Ελλάδα.