Κόσοβο: Δολοφονήθηκε υποψήφιος στις εκλογές με το κυβερνών κόμμα

Νεκρός από τις σφαίρες αγνώστου έπεσε την Κυριακή υποψήφιος με το κόμμα του πρωθυπουργού του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, μία εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές. Δεν είναι σαφές αν το κίνητρο της δολοφονίας του Έλβις Πίστα ήταν πολιτικό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Νεκρός από τις σφαίρες αγνώστου έπεσε την Κυριακή υποψήφιος με το κόμμα του πρωθυπουργού του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, μία εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Δεν είναι σαφές αν το κίνητρο της δολοφονίας του Έλβις Πίστα ήταν πολιτικό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το θύμα δέχτηκε πυροβολισμούς πισώπλατα την ώρα που έφευγε από εστιατόριο της νότιας πόλης Ράχοβετς μαζί με τη σύζυγό του και φίλους τους, σύμφωνα με τις Αρχές.

«Πυροβολήθηκε πισώπλατα με πυροβόλο όπλο, από απόσταση πέντε μέτρων» αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας που εστάλη με email στο Reuters.

Οι αρχές του Κοσόβου δεν έχουν ακόμη πιστοποιήσει το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής, συνεπώς δεν είναι γνωστό αν ο Πίστα είχε εκλεγεί με το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου (PDK).

Ωστόσο, αξιωματούχος της εκλογικής επιτροπής δήλωσε ότι το θύμα είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στην εκλογική του περιφέρεια.

Ο Θάτσι δήλωσε ότι οι Αρχές κάνουν τα πάντα για να εντοπίσουν τους δράστες της δολοφονίας.

Το PDK συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, αλλά τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι θα συσπειρωθούν για να εμποδίσουν τον Θάτσι από την ανάληψη τρίτης θητείας.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk