• Αναζήτηση
 • Γ. Βρούτσης: Προχωρά η εφαρμογή του συστήματος «ΑΤΛΑΣ»

  Απόφαση για την ενεργοποίηση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης.

  Απόφαση για την ενεργοποίηση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης.

  Οπως είναι γνωστό, το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» διασυνδέεται με το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων (ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ)

  και περιλαμβάνει το Εθνικό Μητρώο Εργοδοτών, το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης και τον Ψηφιακό Λογαριασμό Ασφάλισης.

  Στην πράξη η εφαρμογή του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» καταργεί οριστικά την υποχρέωση θεώρησης των ασφαλιστικών βιβλιαρίων, η κατάσταση ντων οποίων θα ελέγχεται online και οι εργαζόμενοι αποκτούν ασφαλιστικό βιογραφικό και θα βλέπουν στην οθόνη του υπολγοστή τους την ασφαλιστική τους κατάσταση.

  Οπως επεσήμανε ο κ. Βρούτσης σε δήλωσή του, με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, «Όπως είχαμε δεσμευθεί υπέγραψα την 1η Ιουνίου, την υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ». Με τη δημοσίευσή της, τις αμέσως επόμενες ημέρες, σταματάει για πάντα η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας για όλους. Τελειώνουν οριστικά οι ουρές και η ταλαιπωρία των πολιτών.


  Δεν είναι όμως μόνο αυτή η καταλυτική αλλαγή που φέρνει η δημιουργία του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», της σημαντικότερης μεταρρύθμισης που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης.

  Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή καταγραφή του ασφαλιστικού ιστορικού για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Και έτσι κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να δει από τον προσωπικό του υπολογιστή το σύνολο της ασφαλιστικής του διαδρομής, από τη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, δηλαδή το δικό του «ασφαλιστικό βιογραφικό». Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση και η απονομή σύνταξης θα είναι υπόθεση ημερών. Για όλους, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

  Οι δυνατότητες και οι αλλαγές που φέρνει η ολοκλήρωση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» στην αποτελεσματική οργάνωση της κοινωνικής ασφάλισης και, κυρίως, στην καθημερινότητα όλων μας θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), η διοίκηση και τα στελέχη της οποίας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τους για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

  Η νέα Ελλάδα χτίζεται ξανά απο την αρχή σε στέρεες και υγιείς βάσεις. Και σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το υπουργείο Εργασίας με μεθοδικότητα, σχέδιο και πολλή δουλειά διασφαλίζει το μέλλον και τη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης. Χωρίς γραφειοκρατίες και ταλαιπωρίες. Αλλά με ένα νοικοκυρεμένο κράτος που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και σέβεται την αξιοπρέπεια του πολίτη».


  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk