Μια 44χρονη συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία με την κατηγορία ότι διακινούσε συμπληρώματα διατροφής που αποτελούσαν απομιμήσεις προϊόντων γνωστής εταιρείας.
Επιπλέον κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη καθώς εμφανιζόταν ως γιατρός, παρουσιάζοντας πλαστά πτυχία ιατρικής, ενώ διατηρούσε και παράνομο ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας.
Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη, νοθεία τροφίμων και παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων.
Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί είχαν στοιχεία για υπόθεση διάθεσης απομιμητικών –νοθευμένων συμπληρωμάτων διατροφής. Κατά την έρευνα προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η 44χρονη διακινούσε, μέσω του διαδικτύου απομιμήσεις συμπληρωμάτων διατροφής.
Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για φιάλες με άγνωστο υγρό, στις οποίες επικολλούσε σήματα γνωστής εταιρείας, «με πιθανές περαιτέρω συνέπειες για την υγεία των καταναλωτών», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ.
Η εμφιάλωση των απομιμητικών αυτών προϊόντων πραγματοποιούνταν στο σπίτι της, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολλές κενές φιάλες, μπλοκ χειρόγραφων αποδείξεων λιανικής πώλησης και φορολογικά παραστατικά με Α. Φ. Μ. ανύπαρκτων εταιριών.
Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ. η συλληφθείσα για να πείθει τους υποψήφιους αγοραστές, εμφανιζόταν ως ιατρός. Μάλιστα λειτουργούσε παράνομο ιατρείο, στο κέντρο της Αθήνας, όπου υπήρχε αναρτημένη η προβλεπόμενη πινακίδα με αριθμό μητρώου, που ανήκει σε άλλο (νόμιμο) ιατρείο. Μέσα στο «ιατρείο» βρέθηκαν αναρτημένα πλαστά πτυχία ιατρικής, από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Σε έρευνες που έγιναν στην οικία της 44χρονης στην Αθήνα, καθώς και στο αυτοκίνητό της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 165 άδεια μπουκάλια, δυο μπουκάλια με άγνωστη υγρή ουσία, στα οποία υπήρχε τοποθετημένη ετικέτα εταιρείας διάθεσης συμπληρωμάτων διατροφής, τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας συγγενικού της προσώπου, για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια, σελίδα Α4 με εντυπώματα DNA τεστ, επτά σφραγίδες, μεταξύ των οποίων δημόσιων νοσοκομείων, ιδιωτών ιατρών, φιλανθρωπικού ιδρύματος, τηλεοπτικού σταθμού κλπ.
Επίσης κατασχέθηκαν φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου καταθέσεων, μπλοκ με χειρόγραφες αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, μπλοκ βεβαιώσεων νοσηλείας νοσοκομείου, δύο Ειδικά Βιβλία Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε. Β. Κ. Ν. Π.), δύο μπλοκ σημειώσεων νοσοκομείου και δύο μπλοκ διπλότυπων εισιτηρίων νοσοκομείου, δύο παραπεμπτικά του Ι. Κ. Α. και δύο ιατρικά σημειώματα, μπλοκ αποδείξεων φιλανθρωπικού ιδρύματος, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής.
Επίσης σε έρευνα που έγινε στο «ιατρείο» της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σφραγίδες, πλαστογραφημένο πρωτότυπο πτυχίο ιατρικής ξένου Πανεπιστημίου, ακριβές αντίγραφο πλαστογραφημένου πτυχίου ελληνικού Πανεπιστημίου, ακριβές αντίγραφο πτυχίου ξένου Πανεπιστημίου, πινακίδα νόμιμου ιατρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και τρία διαφημιστικά έντυπα εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής.
Παράλληλα, από τον φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, για τις οποίες συντάχθηκε σχετική έκθεση ελέγχου, που θα αποσταλεί στην αρμόδια Εφορία.
Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.