Τα juice bars είναι νέα τάση και εμείς διαλέξαμε το πιο «φρέσκο» κατάστημα στην πόλη, το Join the Juice Co., εμπνευσμένο από βορειοευρωπαϊκά πρότυπα παρόμοιων καταστημάτων και με ευδιάκριτες πινελιές αγγλικού στυλ, κυρίως στην επίπλωση. Η διακόσμηση σε ξαφνιάζει: στην είσοδο, ο ένας τοίχος παραπέμπει σε παλιό παρατημένο οίκημα, ενώ στη συνέχεια ένα wallpaper απεικονίζει ένα εργοτάξιο.

Από την άλλη πλευρά δεσπόζει το μεγαλοπρεπές μπαρ με τις ολοκαίνουργιες μηχανές καφέ και τον αποχυμωτή, τα ζωηρά χρώματα των φρέσκων φρούτων μέσα σε διάφορα καλάθια και τα κρεμαστά τελάρα όπου καλλιεργούνται λαχανικά και αρωματικά φυτά, τα οποία προορίζονται για πρώτη ύλη των χυμών. {{{ moto }}}

Ο μεγάλος μαυροπίνακας πίσω από το μπαρ μάς προτείνει κοκτέιλ χυμών με πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς φρούτων, λαχανικών και αρωματικών φυτών, λίγα shakes, shots, τσάι και αφεψήματα ελληνικών βοτάνων, αλλά και υψηλής ποιότητας καφέ, για τον οποίο το κατάστημα είναι ιδιαιτέρως υπερήφανο.

Το μενού συμπληρώνουν μερικές προτάσεις σάντουιτς – το ζεστό ψωμί που χρησιμοποιείται είναι ειδική παραγγελία – σαλάτες και γλυκά. Δοκιμάσαμε και μας άρεσαν τα κοκτέιλ χυμών Don Corleone με μήλο, ανανά, τζίντζερ και δυόσμο, και Bunny με πορτοκάλι, καρότο και λεβάντα, τα οποία συνοδεύσαμε με σάντουιτς Tuna, με τόνο και αβοκάντο και Man U με μανούρι, ντομάτα, ελιά και θυμάρι.

Εάν θα ξαναπάμε; Οπωσδήποτε, για να δοκιμάσουμε από τους εκπαιδευμένους baristas τον περιβόητο καφέ του καταστήματος, με ένα Manager’s shot από τζίντζερ, εσπρέσο και ζαχαρούχο γάλα και μια μπάρα δημητριακών!

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.