Η Nestlé επενδύει στα προϊόντα ομορφιάς

Σε μια στρατηγικής σημασίας συμφωνία προχωρεί η Nestlé, εξαγοράζοντας αντί 1,4 δισ. δολαρίων τα δικαιώματα εμπορίας και διακίνησης στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά

Σε μια στρατηγικής σημασίας συμφωνία προχωρεί η Nestlé, εξαγοράζοντας αντί 1,4 δισ. δολαρίων τα δικαιώματα εμπορίας και διακίνησης στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά μιας σειράς προϊόντων αισθητικής από την καναδική φαρμακευτική εταιρεία Valeant. Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ελβετικός κολοσσός τροφίμων αναφέρεται ότι «με αυτή την κίνηση η Nestlé αποκτά τη δυνατότητα να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των εξειδικευμένων ιατρικών θεραπειών δέρματος, προσφέροντας στους καταναλωτές επιστημονικά προϊόντα που ενισχύουν το προσδόκιμο ζωής».
Συγκεκριμένα, η Nestlé θα μπορεί να εμπορεύεται τα αντιγηραντικά προϊόντα Restylane, Perlane, Emervel, Sculptura και Dysport που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των σημαδιών του γήρατος και την καταπολέμηση των ρυτίδων. Η συμφωνία αυτή είναι το τελευταίο βήμα στις προσπάθειες της Nestlé για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος φροντίδας του δέρματος που θα στηρίζεται από την Galderma, την κοινοπραξία που δημιούργησε η εταιρεία με τη γαλλική L’Oréal το 1981.
Η Nestlé, σύμφωνα με τη «New York Times», σχεδιάζει μάλιστα να αναλάβει την πλήρη κυριότητα της Galderma – σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάρτησή της από τις πωλήσεις τροφίμων και ποτών – εξαγοράζοντας το μερίδιο της L’Oréal και αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι επιπτώσεις της συμφωνίας είναι σημαντικότερες από το μέγεθός της. Μιλώντας στους «Financial Times» o Τζον Κοξ, αναλυτής στην Kepler Cheuvreux – μια κορυφαία ανεξάρτητη ευρωπαϊκή εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών -, δήλωσε ότι «για μια εταιρεία όπως η Nestlé, με ετήσια έσοδα που ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια, η συμφωνία με τη Valeant δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο. Ωστόσο, σε συνδυασμό με τη συμφωνία για την Galderma, δείχνει πόσο αποφασισμένη είναι η εταιρεία για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα της υγείας».
Σημειωτέον ότι η Valeant από την πλευρά της έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Allergan, η οποία αγγίζει σχεδόν τα 50 δισ. δολάρια. Ωστόσο, οι ιθύνοντες της Valeant δήλωσαν ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας της με τη Nestlé δε θα επηρεαστεί από το αποτέλεσμα της πρόθεσης εξαγοράς της Allergan.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk