Χιλιάδες είναι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν

Χιλιάδες είναι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης πολιτικών υπάλληλων οι οποίες δεν έχουν μπει ακόμη σε διαδικασία επεξεργασίας, διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Χιλιάδες είναι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης πολιτικών υπάλληλων οι οποίες δεν έχουν μπει ακόμη σε διαδικασία επεξεργασίας, διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Όπως ειδικότερα προκύπτει από σχετικά έγγραφα, οι εκκρεμότητες της Υπηρεσίας Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ως προς τη μη επεξεργασία αιτήσεων συνταξιοδότησης έως και τις 31 Μαρτίου 2014 αφορούσαν σε 12.315 πολιτικούς υπάλληλους και λειτουργούς, υπάλληλους ΟΤΑ και ΝΠΔΔ καθώς και ιερείς και σε 602 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο κ. Σταϊκούρας κάνει, επίσης, γνωστό ότι με βάση στοιχεία Φεβρουαρίου 2014, η προκαταβολή σύνταξης καταβάλλεται σε 15.575 άτομα και θυμίζει ότι τα ανωτέρω πρόσωπα, με εξαίρεση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, λαμβάνουν προκαταβολή σύνταξης το καθαρό ποσό της οποίας ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 65% του αντίστοιχου ποσού της σύνταξης που θα λάβουν. Η προαναφερθείσα προκαταβολή, καταβάλλεται στους δικαιούχους από τον επόμενο της αφυπηρέτησής τους μήνα, μέχρι την οριστική καταβολή της σύνταξής τους.

«Από την αντιπαραβολή των στοιχείων των ανεπεξέργαστων αιτήσεων συνταξιοδότησης και του αριθμού των ατόμων που λαμβάνουν προκαταβολή, είναι εμφανές ότι το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει άμεσα κατά μήνα το χρηματικό ποσό της προκαταβολής στους αποχωρούντες από την Υπηρεσία, χωρίς καν να έχουν εισέλθει στην Υπηρεσία Συντάξεων του ΓΛΚ τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων από τις αρμόδιες κατά περίπτωση, Διευθύνσεις Διοικητικού-Προσωπικού» επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας.

Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο μέσος όρος κανονισμού της σύνταξης ανέρχεται σε 3 έως 4 μήνες. Ο μέσος όρος κανονισμού της σύνταξης των πολιτικών υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου ανέρχεται επί του παρόντος σε 4 έως 6 μήνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk