Με πλήγματα μαχητικών και στρατιωτικά ελικόπτερα επιχείρησαν οι ουκρανικές δυνάμεις εναντίον φιλορώσων ενόπλων που έχουν υπό τον έλεγχό τους τον έλεγχο του Ντονέτσκ, μία ημέρα μετά το κλείσιμο της κάλπης που φέρνει στην προεδρία τον Πέτρο Ποροσκένκο.

Την εκλογική διαδικασία της Κυριακής αναγνωρίζουν οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, «καλό νέο» η εκλογή του Ποροσένκο κατά το Βερολίνο, έτοιμη για διάλογο με τον νέο πρόεδρο δηλώνει και η Μόσχα.

Να σημειωθεί ότι δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετά την παρέμβαση φιλορώσων ενόπλων που έκλεισαν το αεροδρόμιο, νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας 26 Μαϊου.

Μία ημέρα μετά τις προεδρικές εκλογές που φέρεται να φέρνουντον Πέτρο Ποροσένκο στο τιμόνι της Ουκρανίας, δεκάδες άτομα έφτασαν στο αεροδρόμιο και απαίτησαν από τις ουκρανικές δυνάμεις να φύγουν.

Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί.

Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του αεροδρομίου, Ντμίτρι Κοσίνοφ είπε ότι στον χώρο του αεροδρομίου βρίσκονται ένοπλοι που ανάγκασαν το αεροδρόμιο να σταματήσει τη λειτουργία του.