Τράπεζα Κύπρου: Πώληση των σέρβικων δανείων στην Πειραιώς

Η Τράπεζα Κύπρου είπε την Πέμπτη ότι πούλησε στην Τράπεζα Πειραιώς δάνεια που είχε χορηγήσει στην σερβική εταιρία ακινήτων Robne Kuce Beograd. Η πώληση εντάσσεται στο πρόγραμμα απόσυρσης της κυπριακής τράπεζας από διεθνείς δραστηριότητες μετά το κούρεμα των μεγαλοκαταθετών της με στόχο την κεφαλαιακή της ενίσχυση το 2013.

Η Τράπεζα Κύπρου είπε την Πέμπτη ότι πούλησε στην Τράπεζα Πειραιώς δάνεια που είχε χορηγήσει στην σερβική εταιρία ακινήτων Robne Kuce Beograd, όπως αναφέρει το Reuters.

Η πώληση εντάσσεται στο πρόγραμμα απόσυρσης της κυπριακής τράπεζας από διεθνείς δραστηριότητες μετά το κούρεμα των μεγαλοκαταθετών της με στόχο την κεφαλαιακή της ενίσχυση το 2013.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου είχε ανασταλεί για περισσότερο από ένα έτος. Η τράπεζα, που πούλησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς τον Μάρτιο του 2013, είπε ότι η αξία της συναλλαγής ανήλθε σε περίπου 165 εκατ. ευρώ.

Το λογιστικό κέρδος για τον κυπριακό όμιλο ανήλθε στα 27 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας τον βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειάς της Tier I κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Τράπεζα Κύπρου είχε υποχρεωθεί να απορροφήσει περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας, στο πλαίσιο της ένταξης της χώρας σε πρόγραμμα εξυγίανσης ύψους 10 δισ. ευρώ.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk