Ενας μήνας με γαλλικές γεύσεις

Ενας μήνας με γεύσεις και αρώματα Γαλλίας ξεκίνησε ήδη από την Τρίτη 20 Μαΐου.

Ενας μήνας με γεύσεις και αρώματα Γαλλίας ξεκίνησε ήδη από την Τρίτη 20 Μαΐου. Το 4ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας με τον τίτλο «Delicious France» («Νόστιμη Γαλλία» ελληνιστί) είναι πλέον γεγονός και ετοιμάζεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της γαλλικής κουζίνας.

«Εγκαινιάζουμε σήμερα το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ είναι οι ανταλλαγές στον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, μια και η Γαλλία εξακολουθεί να είναι ο τρίτος προμηθευτής αυτών των προϊόντων στην Ελλάδα»
ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρεσβευτής στης Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Ζαν Λουπ Κουν-Ντελφόρζ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του φεστιβάλ.
Πικνίκ, απεριτίφ και… μπιστρό


Η Γαλλία είναι γνωστή για τη μακρά γαστρονομική παράδοση και τεχνογνωσία της, αναγνωρισμένη ανά τον κόσμο. Η γαλλική γαστρονομία είναι πολυπρόσωπη. Από το ανοιξιάτικο πικνίκ και την τραγανή μπαγκέτα περνά στο χαλαρωτικό απεριτίφ μετά τη δουλειά μεταξύ φίλων ή τα ανεπιτήδευτα μενού των μικρών μπιστρό χωρίς να παραλείπει τα βραβευμένα εστιατόριά της. Κοινώς εκφράζεται με άνεση μέσα από τις μυριάδες μορφές της, έχοντας επηρεάσει καθοριστικά τις τάσεις και τον χάρτη της παγκόσμιας γαστρονομίας.

«Η Γαλλία είναι ένας απέραντος μπουφές από παραδοσιακά προϊόντα μοναδικών προελεύσεων. Κάθε μέρος της Γαλλίας είναι και μια άλλη κουζίνα. Και οι Γάλλοι και οι Ελληνες ζούμε γύρω από ένα τραπέζι με τις οικογένειές μας και τους φίλους μας. Το φεστιβάλ θα είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε, να γνωρίσουμε και να γευτούμε τα τοπικά προϊόντα και ποτά αλλά και να ανακαλύψουμε τους γαστρονομικούς δεσμούς που μας συνδέουν»
δήλωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) κυρία Νέλλη Παπαχελά.
Το τέταρτο κατά σειρά φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της γαλλικής πρεσβείας και του Δήμου Αθηναίων, άνοιξε τις πύλες του ήδη από την Τρίτη 20 Μαΐου και θα διαρκέσει ως και τις 21 Ιουνίου. Μέσα σε αυτόν τον μήνα ερασιτέχνες και γνώστες του ευρύτερου χώρου της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς, να συζητήσουν για τα του χώρου τους και να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα.

«Τα θέματα της γαστρονομίας και της διατροφής αποτελούν ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γαλλία έναν πολύ σημαντικό τομέα. Οτιδήποτε αναφέρεται στο μοίρασμα, στην από κοινού διάθεση εξέτασης στον ευρύτερο τομέα της γαστρονομίας είναι ένα σημείο κοινό και για τις δύο κουλτούρες. Κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας συγκεντρώνονται πάρα πολλοί σημαντικοί παράγοντες της Γαλλίας που βρίσκονται στην Ελλάδα»
σχολίασε ο γάλλος πρεσβευτής.
Μενού και κοκτέιλ από 80 μπαρ και εστιατόρια


Παράλληλα 80 μπαρ και εστιατόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα προτείνουν γαλλικά μενού και κοκτέιλ, ενώ ακολουθεί και το πικνίκ και απεριτίφ στο Πάρκο Ελευθερίας. Το 4ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας προσκαλεί λοιπόν το ελληνικό κοινό, τόσο εκείνους που είναι ήδη γνώστες όσο και εκείνους που επιθυμούν να ανακαλύψουν τις γαλλικές γεύσεις, να μη χάσουν ούτε μία στιγμή από αυτόν τον γαστρονομικό μήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να συμμετέχει στις δράσεις αυτές αρκεί να επισκεφθεί τον ιστότοπό του αλλά και τη σελίδα που υπάρχει στο Facebook.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk