Η ΕΤΕ δεσμεύθηκε να πουλήσει μειοψηφικό ποσοστό της Finansbank

Τη δέσμευση να πουλήσει σημαντικό ποσοστό μειοψηφίας στην θυγατρική της στην Τουρκία Finansbank, θα αναλάβει η Εθνική Tράπεζα, όπως ανακοίνωσε. Η δέσμευση θα περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο που αναμένεται να καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος αργότερα φέτος, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της ΕΤΕ για την αύξηση κεφαλαίου 2,5 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Τη δέσμευση να πουλήσει σημαντικό ποσοστό μειοψηφίας στην θυγατρική της στην Τουρκία Finansbank, θα αναλάβει η Εθνική Tράπεζα, όπως ανακοίνωσε. Η δέσμευση θα περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο που αναμένεται να καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος αργότερα φέτος, ανέφερε η Εθνική στο ενημερωτικό της δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου 2,5 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Εθνική έχει τον πλήρη σχεδόν έλεγχο της Finansbank, η οποία συνεισέφερε πέρυσι πάνω από το ήμισυ στα κέρδη της τράπεζας, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 809 εκατ. ευρώ.

Στο ενημερωτικό δελτίο η Εθνική ανέφερε ότι η Finansbank λειτουργούσε 674 καταστήματα στην Τουρκία το 2013 και ότι θα ανοίξει 25 ακόμα μέχρι το τέλος του έτους.

Η τράπεζα επιβεβαίωσε ακόμη ότι θα λάβει επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση των κεφαλαίων της κατά 1,040 δισ. ευρώ. Το μισό από το ποσό αυτό θα προέλθει από την ολοκληρωθείσα πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης και τα οφέλη από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εφαρμόστηκε πέρυσι.

Η τράπεζα θα καλύψει το υπόλοιπο από την πώληση μη-χρηματοοικονομικών στοιχείων και την μείωση των επισφαλών δανείων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk