Πράσινο από την Κεφαλαιαγορά για τις νέες μετοχές της Εθνικής Τράπεζας

Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου για την εισαγωγή στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών των νέων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου για την εισαγωγή στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών των νέων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου σύμφωνα μα την από 10.5.2014 απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της και την από 12.5.2014 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, στην από 10.05.2014 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας αποφασίσθηκε, μεταξύ άλλων, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, με καταβολή μετρητών και η έκδοση και διάθεση με ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό σε ειδικούς επενδυτές, 1.136.363.637 νέων, κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών της Τράπεζας ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και τιμή διαθέσεως 2,20 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής, εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Οι Νέες Μετοχές θα εισαχθούν για διαπραγμάτευση στην Αγορά Αξιών της ΕΧΑΕ.

Για την εισαγωγή και την έναρξη διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών απαιτείται η προηγούμενη έγκριση της ΕΧΑΕ.

Το Ενημερωτικό Δελτίο, όπως εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την 13.05.2014, θα είναι διαθέσιμο στο επενδυτικό κοινό σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα: (i) του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr), (ii) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (www.hcmc.gr), και (iii) της Τράπεζας (www.nbg.gr) στην ενότητα «Ενημέρωση επενδυτών – Ετήσιες Εκθέσεις και Ενημερωτικά Δελτία», από την 13.05.2014, καθώς και σε έντυπη μορφή, εφόσον ζητηθεί.

Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρείχε την άδεια για τη διενέργεια δημόσιας προσφοράς με καταβολή μετρητών της εταιρείας Ιασώ Θεσσαλίας, θυγατρική του Ιασώ, για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk