Επιβραδύνθηκε τον Απρίλιο η οικονομία της Κίνας

Χαμηλότερα των προσδοκιών κινήθηκε τον Απρίλιο η κινεζική οικονομία, γεγονός που φέρνει πιο κοντά τις αποφάσεις της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.  Σύμφωνα με το CNBC, η κινεζική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 8,7% σε ετήσια βάση, όταν οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 8,9%, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 11,9%, έναντι εκτίμησης  12,2% των αναλυτών, ενώ οι επενδύσεις σε πάγια στοιχεία ενεργητικού κατέγραψαν αύξηση 17,3%, όταν η μέση πρόβλεψη έκανε λόγο για αύξηση 17,7%.

Χαμηλότερα των προσδοκιών κινήθηκε τον Απρίλιο η κινεζική οικονομία, γεγονός που φέρνει πιο κοντά τις αποφάσεις της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Σύμφωνα με το CNBC, η κινεζική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 8,7% σε ετήσια βάση, όταν οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 8,9%, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 11,9%, έναντι εκτίμησης 12,2% των αναλυτών, ενώ οι επενδύσεις σε πάγια στοιχεία ενεργητικού κατέγραψαν αύξηση 17,3%, όταν η μέση πρόβλεψη έκανε λόγο για αύξηση 17,7%.

Σύμφωνα με αναλυτές τα στοιχεία αυτά πιστοποιούν ότι η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται και ότι δημιουργούνται περιθώρια για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας. Βάσει των ίδιων εκτιμήσεων οι σχετικές αποφάσεις θα πρέπει να αναμένονται έως το τέλος Ιουνίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk