Αγώνας δρόμου για την είσπραξη των οφειλών προς τα ταμεία

Το βαρύ έργο, της παρακολούθησης της είσπραξης των καθυστερημένων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και κατ’ επέκταση της αύξηση των εσόδων τους, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή, αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας κ. Π. Κοκκόρης.

Το βαρύ έργο, της παρακολούθησης της είσπραξης των καθυστερημένων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και κατ’ επέκταση της αύξηση των εσόδων τους, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή, αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας κ. Π. Κοκκόρης.
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση συγκροτείται «συμβουλευτική επιτροπή για την επίβλεψη και υποβοήθηση του έργου του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.)» και ορίζεται ως πρόεδρός της, ο κ. Κοκκόρης.
Η συγκεκριμένη επιτροπή δημιουργήθηκε μετά από «συστάσεις» της τρόικας, προκειμένου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «να παρακολουθεί και να πιέζει» για την αύξηση της είσπραξης των καθυστερούμενων οφειλών προς τα ταμεία. Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο αν ληφθεί υπόψη ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα περικοπών των συντάξεων και αλλαγής των όρων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για το ασφαλιστικό σύστημα.
Ο κ. Π. Κοκκόρης θα προεδρεύει στην συγκεκριμένη επιτροπή, ενώ μέλη της ορίσθηκαν οι διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και ΟΓΑ, ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας (με αναπληρωτή του τον προϊστάμενο της διεύθυνσης προϋπολογισμού) και ο συντονιστής του ΚΕΑΟ (με αναπληρωτή τον προϊστάμενο διεύθυνσης μητρώου οφειλετών).
Ως έργο της επιτροπής ορίζονται τα εξής:
1. Η επίβλεψη του έργου του ΚΕΑΟ αναφορικά με την επίτευξη των ποσοτικών και ποιοτικών στόχων του.
2. Η έγκριση των στρατηγικών σχεδίων και σχεδίων δράσης του ΚΕΑΟ.
3. Η υποβολή προτάσεων για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν από το ΚΕΑΟ.
4. Η υποβολή προτάσεων για τους κανόνες λειτουργίας της Συμβουλευτικής Επιτροπής.
5. Η παρακολούθηση της διοικητικής, διαχειριστικής και οργανωτικής λειτουργίας του ΚΕΑΟ,
6. Η παρακολούθηση της διαχείρισης των πόρων, των υπηρεσιών, του προσωπικού και των περιουσιακών στοιχείων του Κέντρου.
7. Η έγκριση των ετήσιων εκθέσεων απολογισμού του ΚΕΑΟ καθώς και
η υποβολή προτάσεων για την υποβοήθηση και επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν κατά τη λειτουργία του Κέντρου.
Η Επιτροπή δεν θα παρεμβαίνει στην καθημερινή λειτουργία του ΚΕΑΟ. Θα συνεδριάζει τακτικά μία φορά το μήνα και εκτάκτως στις περιπτώσεις που θεωρείται απαραίτητο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk