Ρόζμαρι Ταν: Οι καινοτόμοι επιχειρηματίες αναπτύσσονται

Οι καινοτόμοι επιχειρηματίες συνεχίζουν την ανάπτυξη παγκοσμίως και στην Ελλάδα και στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δραστηριοποίησης.

Οι καινοτόμοι επιχειρηματίες συνεχίζουν την ανάπτυξη παγκοσμίως και στην Ελλάδα και στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δραστηριοποίησης. Αυτό υποστηρίζει η κυρία Rosemary Tan, global chairman του Entrepreneurs’ Organization (EO), παγκόσμιου οργανισμού, με εξειδίκευση στο καινοτόμο επιχειρείν, σε συνέντευξη που έδωσε στο vima.gr .

Πρόσφατα, μάλιστα το ΕΟ διοργάνωσε παγκόσμιο επιχειρηματικό συνέδριο στην Αθήνα, επιμορφώνοντας τα μέλη της με νέες τακτικές και επιχειρηματικά μοντέλα. Φέτος, η υποστήριξη αυτή πέρασε, σύμφωνα με τη ίδια, σε ένα άλλο επίπεδο δίνοντας στα μέλη τους τα εργαλεία τα οποία χρειάζονται ώστε να δώσουν το δικό τους στίγμα και να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην ανεύρεση νέων επιχειρηματικών δρόμων.


– Τι ακριβώς είναι ο επιχειρηματικός οργανισμός
Entrepreneurs’ Organization (EO);
«Ο Entrepreneurs’ Organization (EO), είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός με εξειδίκευση και πορεία στο καινοτόμο επιχειρείν και στο δίκτυο της διαθέτει 10.000 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Τα μέλη του ΕΟ απασχολούν περισσότερους από 2,2 εκατ. εργαζόμενους, ενώ τα έσοδά τους ξεπερνούν τα 565 δις. δολάρια κάθε έτος. Η αποστολή του ΕΟ είναι να βοηθήσει τους καινοτόμους επιχειρηματίες να μάθουν και να αναπτυχθούν. Αυτό γίνεται μέσω μιας πλατφόρμας που φέρνει σε επαφή τους επιχειρηματίες, με στόχο να γίνουν ηγέτες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιους παίκτες. Κατά μέσο όρο τα μέλη του ΕΟ εμφανίζουν έσοδα περί το 1 εκατ. δολ. Τους τελευταίους 12 μήνες».

_ Με ποιον τρόπο γίνεται η επιμόρφωση των μελών επιχειρηματιών του ΕΟ;
«Μέσω επιχειρηματικών συνεδρίων που διοργανώνονται κάθε χρόνο. Ως μοναδική παγκόσμια διοργάνωση, τα συνέδρια του EO είναι σχεδιασμένα να ενημερώνουν, να ενισχύουν την τεχνογνωσία και να αυξάνουν τις ηγετικές ικανότητες και προοπτικές των μελών τους, τα οποία συνδέονται μέσα από μία κοινότητα 10.000 μελών. Το Global Leadership Conference (GLC) πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, με συμμετοχή μόνο μέσω πρόσκλησης στα μέλη του ΕΟ και αποτελεί μία καθοριστικής σημασίας εκδήλωση, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη του να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να τις εφαρμόσουν τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Μάλιστα, πρόσφατα, το φετινό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και προσέλκυσε μεγάλο μέρος της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, το φετινό GLC πραγματοποίησε επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές της επιχειρηματικότητας όπως επιρροή, έλεγχος, δύναμη και έμπνευση».
_ Τι προσφέρουν τα συνέδρια του ΕΟ:
«Το GLC προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ανανεώσουν την οπτική τους σε θέματα ηγεσίας μέσω της συμμετοχής τους σε καινοτόμα εργαστήρια σχεδιασμένα να ενισχύσουν περαιτέρω τον ηγετικό τους ρόλο. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, τα μέλη του ΕΟ παρακολουθούν ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια, εξοικειώνονται με σημαντικές αρχές ηγεσίας και μαθαίνουν πώς να τις εφαρμόζουν τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, έτσι ώστε να ενισχύσουν τις ηγετικές τους ικανότητες μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και της εμβάθυνσης στο ηγετικό μοντέλο του ΕΟ».
_ Ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποίησε Entrepreneurs’ Organization (EO);
«Παρόλη την οικονομική αβεβαιότητα που υπάρχει σε πολλά σημεία του παγκόσμιου χάρτη, οι καινοτόμες επιχειρήσεις συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Πρόσφατα δημοσιοποιήσαμε μια παγκόσμια έκθεση για τους καινοτόμους επιχειρηματίες με συμμετέχοντες πάνω 5.500 σε όλον τον κόσμο. Η έρευνα έδειξε ότι οι μισοί από τους συμμετέχοντες ανέφεραν ότι δημιούργησαν μόνιμες θέσεις εργασίας τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ περίπου τα 3/4 των ερωτηθέντων αναμένουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας άμεσα. Γενικά υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτόμας επιχειρηματικότητας».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος του ΕΟ, που εγκαινιάζεται στο πλαίσιο του GLC, κ. Κώστας Μαυροσκότης ανέφερε ότι «Είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήσαμε το ελληνικό τμήμα του Entrepreneurs’ Organization, που εντάσσεται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερους από 10.000 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Στο τμήμα μας, θα προσφέρουμε ολοκληρωμένη στήριξη, βοηθώντας τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Ελλάδα να μάθουν ο ένας από τον άλλον και να αναπτυχθούν στο σύνολο του Οργανισμού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk