ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

400 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε κυβάκια

200 γρ. στρογγυλά μανιτάρια, κομμένα στα 4

180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

160 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε μικρά καρέ

80 ml κόκκινο κρασί

400 ml ζωμός κοτόπουλου (σπιτικός ή ψυγείου) {{{ moto }}}

100 γρ. ντοματάκια (ολόκληρα) σε κονσέρβα

1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα

4 φέτες χωριάτικο ψωμί, φρυγανισμένες

150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει καλά. Αφαιρούμε το μισό από το λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι και βάζουμε τα μανιτάρια. Τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ώσπου να μαλακώσει. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές, τις αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον ζωμό και τα ντοματάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο.

Σερβίρουμε τα λουκάνικα επάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.