Γ. Σταθάκης: Τέλος στο μνημόνιο και την τρόικα με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας ότι η τοποθέτησή του, σχετικά με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, παραποιήθηκε. «Το μνημόνιο και η τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση» τόνισε.

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας ότι η τοποθέτησή του, σχετικά με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, παραποιήθηκε.

«Το μνημόνιο και η τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση» δήλωσε την Παρασκευή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το μοναδικό θέμα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους είναι η δανειακή σύμβαση και η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Μέρος της επαναδιαπραγμάτευσης είναι η αναστολή πληρωμής τόκων μέχρις ότου επανέλθει η οικονομία σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης» διευκρίνισε.

Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε, δε: «Η παραποίηση δηλώσεων από αφελείς μπορεί να απευθύνεται μόνο σε αφελείς».

Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που απαντά στον Σ.Κεδίκογλού:

«Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ενδεικτική της κυβερνητικής ανοησίας, στην προσπάθειά της να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο για κανέναν λόγο, αφού θα το ακυρώσει.

»Αυτήν ακριβώς τη θέση διατύπωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταθάκης.

»Ακολουθεί το συγκεκριμένο απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ. Σταθάκη: «Είναι απόλυτα σαφές, δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο, θα επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση. Τους όρους δηλαδή και τις διαδικασίες αποπληρωμής του χρέους. Αυτό είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης.

»»Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί την εσωτερική πολιτική στην Ελλάδα η οποία είναι το μνημόνιο και το οποίο όπως ξέρετε αυτό μονομερώς εμείς δεν πρόκειται να συνεχίσουμε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση επ’ αυτού. Θα εφαρμόσουμε την οικονομική πολιτική την οποία θα έχουν εγκρίνει οι Έλληνες πολίτες εάν με εκλογές έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση»».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk