• Αναζήτηση
  • Πολύχρωμη μεξικάνικη σαλάτα

    Υλικά για 5-6 άτομα

    1 φλ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα

    1 φλ. καλαμπόκι, βρασμένο

    1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια

    1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια

    1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια

    ½ αβοκάντο, κομμένο σε καρεδάκια

    1 ντομάτα, ξεσποριασμένη και κομμένη σε καρεδάκια

    1 καρότο, κομμένο σε καρεδάκια

    ½ αγγούρι, κομμένο σε καρεδάκια

     

    Για την βινεγκρέτ

    3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

    1 κ.σ. λευκό ξίδι

    1 πρέζα αλάτι

    1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    1 πρέζα κύμινο

     

    Εκτέλεση

    Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά. Χτυπάμε στο σέικερ ή στο multi τα υλικά για τη βινεγκρέτ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε προσεκτικά, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα προτού τη σερβίρουμε.

     

    Tip

    Αν προσθέσετε ψιλοκομμένο φιλέτο ψητού κοτόπουλου έχετε ένα πλήρες γεύμα.

    Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα φασόλια και καλαμπόκι σε κονσέρβα, αρκεί να τα ξεπλύνετε σχολαστικά σε ένα σουρωτήρι προτού τα βάλετε στη σαλάτα.

     

    Αφιερώματα