• Αναζήτηση

Το follow up του Πρωθυπουργού

Ξέρετε με τι είναι ενθουσιασμένος ο κ. Ι. Στουρνάρας και δεν το κρύβει;

Το follow up του Πρωθυπουργού | tovima.gr
Ξέρετε με τι είναι ενθουσιασμένος ο κ. Ι. Στουρνάρας και δεν το κρύβει; Με το συνεχές… follow up του Πρωθυπουργού σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα: «Είναι ίσως ο μοναδικός Πρωθυπουργός που γνώρισα που κάνει ο ίδιος follow up στις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Δεν τις εγκαταλείπει ποτέ» λέει ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος εκθειάζει την άψογη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό και συμπληρώνει ότι με τον κ. Σαμαρά «ταιριάξαμε ως χαρακτήρες». Την ημέρα του πρόσφατου δύσκολου Eurogroup, ο κ. Σαμαράς τηλεφωνούσε συνεχώς στον υπουργό Οικονομικών και επιχειρούσε να λύσει αμέσως κάθε πρόβλημα που ενέσκηπτε.
Αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραδέχεται ότι ακολουθεί πιστά τον κανόνα του follow up στις αποφάσεις που λαμβάνονται. Για παράδειγμα, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν επισημάνθηκε από τον κ. Παπούλια ότι χρειάζεται μια παρακολούθηση όλων των συμφωνιών που υπογράφηκαν με την Κίνα, ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Ασφαλώς. Γιατί χωρίς το λεγόμενο follow up, την παρακολούθηση δηλαδή των όσων συμφωνήθηκαν, δεν γίνεται τίποτα». Και συμπλήρωσε ότι «αν δεν κάνεις το α’, μετά χάνεις την αξιοπιστία σου. Πρέπει να είμαστε, θα το πω με λόγια του Ελύτη: «Του ολίγου και του ακριβούς»».


Διχασμός για το Αντιρατσιστικό

Υπάρχει, μαθαίνω, στη ΝΔ μια κίνηση βουλευτών για να μην ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Οχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά επειδή, όπως λένε (και έχουν κάνει κοινωνό σε αυτό και τον γραμματέα της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκο), υπάρχει αντιρατσιστικός νόμος από το 1976 και δεν χρειάζεται άλλος. Εκείνο επίσης που έμαθα είναι ότι ενεργό ρόλο στην όλη αυτή κίνηση παίζει ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος διένειμε τον νόμο του 1976 σε πολλούς βουλευτές. Κατά τον κύριο Βαρβιτσιώτη, μπορεί να βελτιωθεί ο υπάρχων νόμος με κάποιες τροπολογίες που θα είναι εφικτό να καλύπτουν και τα σημερινά δεδομένα, αλλά άλλος νόμος δεν απαιτείται. Και τέλος, με πληροφόρησαν ότι η άποψη αυτή βρίσκει ήδη πολλούς υποστηρικτές, όχι όμως από το ΠαΣοΚ και τη ΔΗΜΑΡ.


Κουμπουροφόροι βουλευτές

Σύσκεψη του προεδρείου της Βουλής έγινε το μεσημέρι της Τρίτης για το θέμα της οπλοφορίας βουλευτών, αλλά και για το πώς θα περιοριστούν φαινόμενα τραμπουκισμού στη Βουλή. Αποφασίστηκε το αυτονόητο, δηλαδή, να υπάρξει η αυστηρή τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και ο Κανονισμός να ισχύσει για όλους. Οχι, για όπλα δεν ειπώθηκε τίποτα, αφού θα υπάρξει την Πέμπτη ειδική διάσκεψη των προέδρων για το ζήτημα αυτό. Πάντως, ειπώθηκε ότι ο Κανονισμός θα πρέπει να ισχύει για όλους στη Βουλή, περιλαμβάνονται και κυρώσεις, όπως μου είπαν, για χαρακτηρισμούς του τύπου «κυβέρνηση Τσολάκογλου» «προδότες» κ.λπ.
nnn
Και μια και ο λόγος για την οπλοφορία των βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου, έχω να παρατηρήσω και τούτο. Πριν από μερικούς μήνες αρχηγός κόμματος εισήλθε στη Βουλή κουβαλώντας το πιστόλι του. Εγινε αντιληπτός από τη φρουρά του Κοινοβουλίου, του ζητήθηκε να αφήσει έξω από τη Βουλή το όπλο του και δημιουργήθηκε τέτοια φασαρία από τον αρχηγό, που πέρασε (μαζί με το όπλο του) χωρίς έλεγχο.
nnn
Ενώ στη Βουλή πονοκεφαλιάζουν να βρουν τρόπους για το πώς θα απαγορεύσουν την οπλοκατοχή εντός του Κοινοβουλίου, χθες ξαφνικά ενεργοποίησαν τον μηχανισμό εντοπισμού μεταλλικών αντικειμένων στην είσοδο που συνήθως χρησιμοποιούν οι υπουργοί και οι βουλευτές. Τον μηχανισμό τον είχαν εγκαταστήσει εδώ και χρόνια, αλλά δεν τον είχαν ενεργοποιήσει, άγνωστο για ποιο λόγο. Μερικοί ωστόσο αναρωτήθηκαν: «Και που τον ενεργοποίησαν τι έγινε;», αφού οι περισσότεροι βλέποντας τι συνέβη εισήλθαν στο Κοινοβούλιο από τα πλάγια.


Μεϊμαράκης στον Καναδά

Ισως να είναι το μοναδικό ταξίδι του Προέδρου της Βουλής στο εξωτερικό που δεν θα ισχύει ο κανόνας «η σιωπή είναι χρυσός». Γιατί ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης μεταβαίνει στον Καναδά, και μάλιστα όπως με πληροφόρησαν με εντολή του Πρωθυπουργού, για να καθησυχάσει, μετά τα όσα συνέβησαν, τους Καναδούς για την επένδυσή τους στις Σκουριές Χαλκιδικής. Εκκρεμούσε βεβαίως και πρόσκληση από την καναδική Βουλή για επίσκεψη, αλλά τα γεγονότα στις Σκουριές έκαναν τον κ. Μεϊμαράκη να την επιταχύνει. Και δεν πρόκειται να σιωπήσει. Πρέπει να πει πολλά στους Καναδούς και να δώσει και τις απαραίτητες εξηγήσεις.
nnn
Αλλο ένα κόμμα ιδρύεται, με τον τίτλο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (ΧΡΙΚΕ). Ιδρυτής του ο προερχόμενος από τη ΝΔ κ. Ν. Νικολόπουλος. Το καταστατικό του νέου κόμματος αποτελείται αυτολεξεί «από τις αρχές και τις αξίες, οι οποίες διατυπώθηκαν τον Μάιο του 1979, από την Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και έμειναν ως εθνική παρακαταθήκη». Στόχος του νέου αυτού κόμματος, όπως λέει ο αρχηγός του, είναι η διακυβέρνηση της χώρας.

HeliosPlus

Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk