Είναι κάτι που δεν το συνηθίζει στις συνεντεύξεις που δίνει. Κι όμως, ο βετεράνος ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που έδωσε μαζί με τους συμπρωταγωνιστές και τους συντελεστές της δραματικής κομεντί «Οδηγός αισιοδοξίας» στην Κέιτι Κούρικ και στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

O 69χρονος, βραβευμένος με Όσκαρ, ηθοποιός, βρέθηκε μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του, Μπράντλεϊ Κούπερ και τον σκηνοθέτη της ταινίας, Ντέιβιντ Ο Ράσελ να συζητούν για ψυχολογικά προβλήματα και τις επιπτώσεις τους με αφορμή το ότι ο γιος του Ντέιβιντ Ο Ράσελ, πάσχει από διπολική διαταραχή και το γεγονός τον ώθησε να γυρίσει τη συγκεκριμένη ταινία.

Στην αρχή ο Ντε Νίρο δεν ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός. Όταν ρωτήθηκε όμως για τη δική του σχέση με την ταινία, ο διάσημος ηθοποιός δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του. «Δεν θέλω να αφήσω το συναίσθημα να με παρασύρει αλλά ξέρω πολύ καλά τι περνάει (ο Ράσελ)», είπε. Ήταν ένα σημείο που η φωνή του Ντε Νίρο – ο οποίος, σημειωτέον, έχει τέσσερις γιους – έδειξε να «σπάει» και να μπορεί μετά βίας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Με τη σειρά του ο σκηνοθέτης του «Οδηγού αισιοδοξίας» επιβεβαίωσε ότι ο Ντε Νίρο είχε ένα ισχυρό συναισθηματικό σύνδεσμο με την ταινία και μια ιδιαίτερα έντονη αντίδραση στο ξεκίνημα της συνεργασίας τους. «… κάθισα εκεί και είδα τον Ντε Νίρο να κλαίει για δέκα λεπτά…», είπε αναφερόμενος στις πρώτες αντιδράσεις του ηθοποιού μόλις διάβασε το σενάριο.