Σε ρόλο αφηγηματικό θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από τις 14 Ιανουαρίου τη Νένα Μεντή στο θέατρο Χώρα. Η ηθοποιός μας διηγείται τη ζωή και το έργο της «στιχουργού και ποιήτριας» του Ελληνικού τραγουδιού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Στην εν λόγω παράσταση η Ευτυχία (Νένα Μεντή) μονολογεί συνομιλώντας με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή και το έργο της στιχουργού: τη Μαρίκα Κοτοπούλη, το Γιώργο τον άντρα της, τη Μαίρη την κόρη της, τον Τσιτσάνη, το Χιώτη, τη Ρέα την εγγονή της και τη Μαριόγκα τη μητέρα της.

Μέσα από την πολυτάραχη ζωή της Παπαγιαννοπούλου ξεδιπλώνεται όλη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, αλλά και η σύγχρονη ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού. Η ιστορία της Ευτυχίας συναντά την εθνική τραγωδία μιας χαμένης πατρίδας, της Μικράς Ασίας, περνά από την εποχή των μπουλουκιών και της Αθηναϊκής επιθεώρησης για να φτάσει ως τα καταγώγια του ρεμπέτικου και την άνθιση του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού.

Αξίζει να πούμε ότι η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2007 και έχει βραβευτεί με τέσσερα βραβεία κοινού από το περιοδικό «Αθηνόραμα»: 1ο Βραβείο καλύτερης παράστασης, 1ο Βραβείο Σκηνοθεσίας, 1ο Βραβείο γυναικείου ρόλου και 3ο Βραβείο Φωτισμών.


INFO:

Θέατρο Χώρα
Αμοργού 20, Κυψέλη, Τηλ.: 210-8673945

Παραστάσεις
Δευτέρα-Τρίτη: 21.15
Κυριακή: 18.00

Εισιτήρια
Πλατεία: 16 ευρώ
Θεωρείο: 13 ευρώ
Φοιτητικό-μαθητικό: 13 ευρώ
Ειδικές τιμές για ανέργους-πολύτεκνους & συλλόγους
TICKET SERVICES: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Αγορές με πιστωτική κάρτα: τηλ.:210-7234567
www.ticketservices.gr

Συντελεστές
Κείμενο-Σκηνοθεσία:
Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλης
Επιλογή τραγουδιών: Ελεάνα Βραχάλη
Μουσική επένδυση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης