O οίκος Vionnet προτείνει μακριά κλασικά γούνινα πανωφόρια από ρινάρ. Σε λευκό και γκρίζο χρώμα. Ο Ralph Lauren προτιμάει εντυπωσιακά animal prints παλτά τα οποία συνδυάζει με ριγέ κοστούμια σε αυστηρή γραμμή. Η Blumarine παρουσίασε τις πλέον εκρηκτικές μονγκόλιαν γούνες της σαιζόν. Σε φούξια, γαλάζια, πορτοκαλί μοβ χρώματα.

Η Blugirl «πέρασε» τα μακριά λευκά γούνινα γιλέκα της πάνω από super mini φορέματα με βολάν. Απαραίτητο αξεσουάρ οι πολύ ψηλές σουέτ μαύρες μπότες. Ο Nicolas Ghesquière του οίκου Balenciaga παρουσίασε τζάκετ από νεοπρέν και γούνα.

Ακόμα και οι ιδιαίτερα οικονομικές φίρμες όπως οι Zara, Η &Μ, οι Μango και American Apparel -οι κόρες του Μπαράκ Ομπάμα ψώνιζαν στο μαγαζί της φίρμας μέσα στο Montgomery Mall ,στο Potomac της Ουάσινγκτον. Γοητεύτηκαν από την απαλή υφή , την γοητεία και θαλπωρή μίας γούνας. Οι κολεξιόν του είναι γεμάτες από girlie φορεματάκια με γούνινες λεπτ ομέρειες ( τα διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο η Λάνα Ντελ Ρέι) και γάντια κατασκευασμένα από γούνα.

Η γούνα αποτελεί την αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια στις πασαρέλες τις φωτογραφίσεις κυρίως όμως στα όνειρα των γυναικών. Είναι ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία της γκαρνταρόμπας μίας γυναίκας . Πολλές φορές ξεφεύγει από τον ‘’προστατευτικό της ρόλο’’ και γίνεται ένα ‘’κομμάτι’’ απόλυτα αισθησιακό ,sexy, αναπάντεχο, τολμηρό. Όταν συνδυάζεται με διαφάνειες μπροκάρ, βελούδα, μαλλί , νεοπρέν και πολύτιμες πέτρες.

Fur coats και σινεμά

Οι γούνες του φετινού χειμώνα βρίσκονται παντού . Στα παλτό, τα γιλέκα, τα πρωινά και βραδινά φορέματα. Η γούνα αληθινή ή ψεύτικη χαρίζει την αίσθηση της απόλυτης πολυτέλειας. Οι γυναίκες αισθάνονται ότι ‘’υποδύονται’’ κάποιο ρόλο όταν τυλίγονται στην πολύτιμη θαλπωρή τους. Τα κορίτσια του James Bond από την Νταϊάνα Ριγκ στο φιλμ ΄΄ Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας’’ μέχρι την Χάλι Μπέρι και τις άλλες ωραίες οι οποίες βρίσκονταν κοντά στον Πιρς Μπρόσναν στο ‘’Die Another Day’’ λατρεύουν τις γούνες. Ιδιαίτερα αν αυτές ήταν λευκές. Λευκά μακριά παλτό πάνω από ασορτί πουλόβερ και μπότες όταν ανηφόριζαν τις Ελβετικές Άλπεις. Λευκά γούνινα καπέλα και τεράστιες κάπες τις οποίες συνδύαζαν με βραδινές τουαλέτες, μπριγιάν , σμαράγδια και ρουμπίνια.

Stars, jet setters και super models

Οι διασημότερες star του παγκόσμιου κινηματογράφου φορούσαν πολύ συχνά υπέροχες γούνες. Επέλεγαν την ζεστασιά μίας βιζόν,ρενάρ, μπλακ λάμα ή λινξ για τις σκηνές ταινιών τους ή τις εντυπωσιακές φωτογραφίσεις τους. Από την Μορίν Ο’ Χάρα, την Τζίντζερ Ρότζερς , την Όντρεϊ Χέμπορν και την Μέριλιν Μονρόε μέχρι την Νικόλ Κίντμαν, την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και την Μέγκαν Φοξ.

Η Μαρία Κάλλας η Τζάκι Κέννεντι- Ωνάση η ΄Ελεν Ροσάλα , η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό και η πρώην super model Ελ Μακ Φέρσον φόρεσαν μερικά από τα ωραιότερα γούνινα παλτό . Με την υπογραφή Dior, Vionnet Rivolli.

Και οι Ελληνίδες stars όμως τη χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου επέλεξαν γούνινες δημιουργίες γνωστών Ελληνικών οίκων. Στις ταινίες ‘’Χτυποκάρδια στα θρανία’’ και ‘’Σωφερίνα’’ η Αλίκη φοράει μακριά γούνινα παλτό. Η Ζωή Λάσκαρη ήταν όμως εκείνη η οποία ανέδειξε τα fur coats όσο καμία άλλη Ελληνίδα ηθοποιός.

Η sexy Zωή προτιμούσε μάλιστα τα παλτό της να είναι μίνι είτε αυτό ήταν κατάλευκα είτε animal prints. Η star διέθετε άλλωστε εξαιρετικές σωματικές αναλογίες. Ακόμα και αυτές οι εταιρείες εσωρούχων επέλεξαν να ‘’στολίσουν’’ τις δημιουργίες τους με γούνινες λεπτομέρειες. Η Agent Provocateur και η ‘’Victoria’s Secret’’ ανέβασαν στην πασαρέλα τους ‘’επίγειους αγγέλους τους’’ τυλιγμένους σε σατέν , δαντέλα και …γούνα!

DRIEN VAN NOTEN

Ζακέτα από ρενάρ που το χρώμα της ‘’παίζει’’ μεταξύ του night blue και του μοβ. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης ζακέτες σε έντονο γαλάζιο.

MULBERRY

Animal print γούνινα τζάκετ με φερμουάρ μπροστά.

ROBERTO CAVALLI

Μακριά γούνινα γιλέκα.

MICHAEL KORS

Κασμιρένιες καζάκες με γούνα μπροστά.Σε λευκό κυρίως χρώμα.

ICEBERG

O Paolo Gerani δημιούργησε υπέροχα μίνι γούνινα παλτό και καζάκες. Εμπνευσμένα από το sixties rock και την Marianne Faithfull.

ΑΝΤΟΝΙ ΜΑΡΡΑΣ

Γούνινοι γιακάδες στο χρώμα του κρασιού.

SPORTMAX

Οι ωραιότερες μπλε μίνι γούνες του χειμώνα.

ALBERTA FERRETTI

Μικροσκοπικά ζακετάκια από ρενάρ αρ.. πάνω από αραχνοΰφαντα μαύρα φορέματα.

FENDI

Ένας οίκος που εδώ και πολλά χρόνια δημιουργεί εξαιρετικές γούνες. Φέτος ο Karl Lagerfeld βγάζει τις πανάκριβες γούνες σε… tribal χρώματα όπως το κίτρινο – λαδί που συνδυάζει με γκρι, μαύρο λευκό. Ο οίκος προτείνει μάλιστα ολόκληρα φορέματα από γούνα. Σε εποχές έντονης οικονομικής ύφεσης.

GUCCI

Tres chic μπλακ λαμα μακριά παλτό.

DOLCE & GABBANA

Leopard prints παλτό που φθάνουν ακριβώς πάνω από το γόνατο. Φοριούνται με φορέματα από λευκή δαντέλα.

MONCLER GAMME ROUGE

Sporty couture pieces. Ο πασίγνωστος οίκος λατρεύει τα γούνινα παλτό, τα μπουφάν, τους σκούφους και τις ψηλές fur boots. Ο σχεδιαστής Giambattista Valli δημιούργησε μια κολεξιόν η οποία παραπέμπει στα sixties . Σε λευκό και μαύρο. Όπως λέει ο ίδιος όταν σχεδίαζε πάνω στο χαρτί στο μυαλό του είχε την tres elegant Όντρεϊ Χέμπορν όταν εκείνη έκανε σκι στις πίστες του Γκστάαντ και της Μεζέβ.

VALENTIN YUDASHKIN

Εξαιρετικές μαύρες ζακέτες από βιζόν πάνω από στενές δερμάτινες φούστες.

ROLAND MOURET

Λευκά γούνινα γιλέκα με γκρίζες λεπτομέρειες. Στο αγαπημένο στιλ του χειμώνα. Το retro glam.

BARBARA BUI

Μακριές ιβουάρ γούνινες καζάκες πάνω από κατάλευκα μάλλινα παντελόνια και μεταξωτά πουκάμισα.

VICTOR & ROLF

Απλά θεαματικό, κινηματογραφικό το διάφανο super sexy φόρεμα με τις γούνινες λεπτομέρειες . Ένα μικρό έργο τέχνης. Εκπληκτικά γούνινα παλτό που απευθύνονται μάλλον για τις big stars του Χόλλυγουντ.

KANYE WEST

Και ο δημοφιλής ράπερ γοητεύτηκε από την …γούνινη θαλπωρή .Fur coats από ρενάρ και κοντά λινξ ζακέτα πάνω στα μαύρα δερμάτινα παντελόνια.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Τα μποτίνια και οι φάκελοι σε leopard print του Brian Atwood.

Ροζ μποτίνια με γούνα της Blumarine.

Οι μαύροι γούνινοι φάκελοι με την μεγάλη αγκράφα και τα παπούτσια με την ‘’γούνινη τούφα’’ στο μπροστινό μέρος.