Για τις συνθήκες που οδήγησαν το 2009 στο θάνατο του γιου της, Τζετ, σε ηλικία 16 ετών μίλησε η σύζυγος του Τζον Τραβόλτα, Κέλι Πρέστον, στο talk show «The Doctors» που προβάλλεται καθημερινά από το CBS Television Distribution.

Ο Τζετ Τραβόλτα που πέθανε μετά από χτύπημα του κεφαλιού του στο μπάνιο της εξοχικής κατοικίας της οικογένειας στο νησί Grand Bahama ήταν αυτιστικός, κάτι το οποίο η Κέλι Πρέστον αποδίδει σε σειρά γεγονότων.

«Ο Τζετ ήταν αυτιστικός… Όταν ήταν πολύ μικρός είχε το σύνδρομο Kawasaki», αναφέρει στην εκπομπή «The Doctors» που βγήκε στον αέρα την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου. «Τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου έχουμε πεισθεί, ότι συγκεκριμένοι παράγοντες συνέτειναν στο να είναι αυτιστικός και μερικοί απ’ αυτούς έχουν να κάνουν ιδιαίτερα με τα χημικά στο περιβάλλον μας και το φαγητό μας», προσέθεσε.

Η 50χρονη Πρέστον ανέφερε επίσης ότι το σύνδρομο Kawasaki _ που συνήθως εμφανίζεται σε παιδιά από 2 έως 5 ετών _ φέρει επίσης «ευθύνη» για τον αυτισμό του γιου της.

Στόχος της ηθοποιού είναι να ευαισθητοποιήσει τους γονείς και να τους ωθήσει στη χρήση περισσότερο οργανικών και λιγότερων χημικών συστατικών στο διαιτολόγιο των παιδιών τους.

Μετά το δραματικό συμβάν του θανάτου του παιδιού τους, η Κέλι Πρέστον και ο Τζον Τραβόλτα απέκτησαν ένα άλλο παιδί, τον Μπέντζαμιν, που είναι σήμερα 2 ετών. Είναι επίσης γονείς της 12χρονης ΄Ελα.