Στην αυστριακή κωμόπολη Αλταχ (6.500 κάτοικοι), στα σύνορα με την Ελβετία και τη Γερμανία, θα διεξαχθεί τελικά η φιλική αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Ρουμανία την επόμενη Τρίτη (15/11), την οποία η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αρνήθηκε να φιλοξενήσει σε γήπεδό της, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.
Προηγείται πάντως η φιλική αναμέτρηση με τη Ρωσία την Παρασκευή (11/11) στο «Γ. Καραϊσκάκης» (21.30), για την οποία η ελληνική ομάδα ξεκινάει αύριο προετοιμασία με 23 ποδοσφαιριστές. Ο κ. Φερνάντο Σάντος μεταξύ των άλλων θα έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό του Ολυμπιακού Χοσέ Χολέμπας ο οποίος πήρε πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα. Ο Χολέμπας έχει ελληνικές ρίζες καθώς ο πατέρας του κατάγεται από τα Τρίκαλα. Την ίδια ώρα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας έσπευσε να προλάβει το ενδεχόμενο να αγωνισθεί με την Εθνική Ελλάδας ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής κ. Πάουλο Μπέντο διαβάζοντας για το ενδιαφέρον της ΕΠΟ να ελληνοποιήσει τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, έσπευσε να τον καλέσει στην εθνική ομάδα της χώρας του για τους αγώνες μπαράζ με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη που θα διεξαχθούν στις 11 και 15 Νοεμβρίου.
Με την καλύτερη δυνατή σύνθεση θα ταξιδέψουν οι Ρώσοι στην Αθήνα για τον αγώνα με την Ελλάδα. Ο ολλανδός ομοσπονδιακός προπονητής της Ρωσίας κ. Ντικ Αντβοκατ συμπεριέλαβε στην αποστολή μόνο έναν νέο παίκτη. Ο λόγος για τον επιθετικό της Σπαρτάκ Μόσχας Αρτιόμ Τζιουμπά ο οποίος θα αντικαταστήσει τον τραυματία Πόγκρεμπνιακ της Στουτγάρδης. Στην αποστολή της Ρωσίας συμμετέχουν οι τερματοφύλακες: Μαλαφέεφ (Ζενίτ), Σούνιν (Μτιναμό Μόσχας), οι αμυντικοί Ανιούκοφ (Ζενίτ), Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Βασίλι Μπερεζούτσκι Ιγκνασέβιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ζιρκόφ (Ανζι), Σίσκιν (Λοκομοτίβ Μόσχας), οι μέσοι Μπιλιαλετντίκοφ (Εβερτον), Γκλουσακόφ (Λοκομοτίβ), Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ, Σιρόκοφ (Ζενίτ), Τζαγκόεφ (ΤΣΚΑ), Σαμέντοφ, Σεμσόφ (Ντιναμό Μόσχας) και οι επιθετικοί Αρσάβιν (Αρσεναλ), Κοκόριν (Ντιναμό Μόσχας), Παβλιουτσένκο (Τότεναμ), Τζιουμπά.
Την Τετάρτη θα αρχίσει η πώληση των εισιτηρίων του αγώνα της Ελλάδας με τη Ρωσία από το «Γ. Καραϊσκάκης» και τα γραφεία της ΕΠΟ. Η τιμή τους είναι 10 και 20 ευρώ. Οπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ εκείνοι που θα αγοράσουν τα πρώτα 1.500 εισιτήρια θα λάβουν ως δώρο μία συλλεκτική κασετίνα του Euro 2004 με 7 DVD.



