Αύριο Πέμπτη, στις 3 η ώρα το μεσημέρι, θα γίνει από το νεκροταφείο Αμαρουσίου η πολιτική κηδεία του κορυφαίου στελέχους του Νέου Αριστερού Ρεύματος Κώστα Τζιαντζή, ο οποίος πέθανε, τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 63 ετών.
Ο Κώστας Τζιαντζής, ηγετική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα και του κομμουνιστικού κινήματος, γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας το Σεπτέμβρη του 1948. Από δεκαοχτώ χρόνων, εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα, φοιτητής τότε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας όπου σπούδασε Νομικά.
Το1968 συνελήφθη από την Ασφάλεια. Το 1969 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και βασικός συντελεστής στη δημιουργία της Αντι-ΕΦΕΕ.
Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων. Καταζητούμενος της χούντας από το Φεβρουάριο του 1974 πέρασε στην παρανομία μέχρι τη μεταπολίτευση.
Μετά την κατάρρευση της χούντας, ο Κώστας Τζιαντζής υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, από όπου αποχώρησε το 1989 μαζί με άλλα 14 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, τα οποία στη συνέχεια δημιούργησαν το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ). Ο Κώστας Τζιαντζής ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ έως το τέλος της ζωής του ενώ συνέβαλε στη δημιουργία του μετωπικού πολιτικού σχήματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.