Tη δυναμική παρουσία της στην Ελλάδα και την Ευρώπη δήλωσε η γνωστή εταιρεία λευκών συσκευών Indesit Company, η οποία έχει αποφασίσει να επενδύσει και να αναπτύξει στην χώρα μας τα δύο κυριότερα brands – Indesit & Hotpoint- μέσω των καταστημάτων των συνεργατών της.
Την παρουσίαση έκαναν o κ. Λορέντσο Φιοράνι Area Marketing Manager East Europe της Indesit Company, ο κ. Γιώργος Διακογεωργίου, Marketing Manager και η κυρία Κατερίνα Κασιάρη, Sales Manager της Indesit Company Ελλάδας. Κατά την ομιλία του ο κ. Φιοράνι επισήμανε ότι
«Η Indesit Company είναι η Νο 2 παραγωγός ηλεκτρικών συσκευών στην Ευρώπη και η Νο 5 διεθνώς, εμφανίζοντας το 2010 τζίρο 3 δις. ευρώ και συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις. Χαρακτηριστικά, το 2010 οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 10% », αναφέρει ο κ. Lorenzo Fiorani, στέλεχος της ξένης
Από την πλευρά του το στέλεχος της Indesit Company Ελλάδας κ. Διακογεωργίου, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και τη δέσμευση της Hotpoint να προσφέρει στους καταναλωτές «συσκευές με νοημοσύνη και υψηλή απόδοση».
Η Indesit Company, είναι μία πολυεθνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1975 από τον Vittorio Merloni. Διαθέτει 16 εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη (Ιταλία, Αγγλία, Ρωσία, Πολωνία και Τουρκία) και 25 γραφεία σε αντίστοιχες χώρες του κόσμου.
Απασχολεί 16.000 εργαζομένους και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Μιλάνου από το 1987.
Το μερίδιο της Indesit Co στην ελληνική αγορά κυμαίνεται στο 9% και βρίσκεται στην δεύτερη θέση μετά την BSH. Η εταιρεία έχει αποφασίσει να επενδύσει και να αναπτύξει στην Ελλάδα τα δύο κυριότερα brands – Indesit & Hotpoint- μέσω των καταστημάτων των συνεργατών της, εμπλουτίζοντας τις ήδη υπάρχουσες γκάμες προϊόντων με νέες σειρές οικολογικών συσκευών.
Πολύ δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά λευκών συσκευών, κ. Διακογεωργίου τονίζοντας ότι για το 2011 θα υποστεί μείωση της τάξης του 15% σε σχέση με πέρυσι όταν και η περσινή χρονιά η πτώση ήταν 10% σε σχέση με το 2009.
« Παρόλο που η αγορά των ηλεκτρικών συσκευών έχει συρρικνωθεί τα τελευταία δύο χρόνια κατά μέσο όρο 25%, η Indesit Company συνεχίζει να παραμένει Νο2 κατασκευαστής λευκών οικιακών συσκευών στην Ελλάδα επενδύοντας 90 εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη και το σχεδιασμό νέων καινοτόμων προϊόντων », σημείωσε το στέλεχος της εταιρείας κυρία Κασιάρη.



