Σύμφωνα με χθεσινό -Τρίτη 23 Αυγούστου- δημοσίευμα του αμερικάνικου περιοδικού «In Touch Weekly» ο Γουίλ Σμιθ και η Τζάντα Πίνκετ αποφάσισαν να χωρίσουν.

Η είδηση διαδόθηκε άμεσα στο διαδίκτυο και το διάσημο ζευγάρι αποφάσισε να δώσει την απάντησή του στο επίσης αμερικάνικο περιοδικό «Us Weekly» διαψεύδοντας τις φήμες.

«Αν και συνήθως διστάζουμε να απαντάμε σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα, αυτή τη φορά οφείλουμε να σας πούμε ότι οι φήμες για το γάμο μας είναι απολύτως ψευδείς. Είμαστε ακόμα μαζί και ο γάμος μας είναι μία χαρά».

Το ζευγάρι συναντήθηκε όταν η Πίνκετ περνούσε από οντισιόν για την τηλεοπτική σειρά «The Fresh Prince of Bel Air» που έκανε διάσημο τον Γουίλ Σμιθ και παντρεύτηκε τον Δεκέμβριο του 1997.

Στα 14 χρόνια του έγγαμου βίου τους έχουν αποκτήσει δύο παιδιά -την 10χρονη Γουίλοου και τον 13χρονο Τζάντεν, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει τη δική τους καριέρα στο χώρο της μουσικής και της υποκριτικής, αντίστοιχα-, ενώ η Πίνκετ έχει υιοθετήσει και τον Τρέι, τον μεγαλύτερο γιο του Σμιθ, από προηγούμενο γάμο του.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξή το 2008 με την Έλεν Ντε Τζένερις, ο γνωστός ηθοποιός είχε μιλήσει για τον γάμο του, τον οποίο θεωρούσε ιδιαίτερα πετυχημένο.

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το διαζύγιο δεν μπορεί να είναι επιλογή, Είναι τόσο απλό. Και πιστεύω ότι αυτό είναι το πρόβλημα στο Λος Άντζελες -υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές. Ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχημένης σχέσης μας είναι ότι αφαιρέσαμε οποιαδήποτε άλλη επιλογή».

Όσο για την Τζάντα Πίνκετ η οποία είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Uptown είχε δηλώσει σχετικά με τον γάμο της: «Ο κόσμος νομίζει ότι ο Γουίλ και εγώ δεν περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Στην πραγματικότητα είμαστε συνέχεια μαζί. Και νομίζω ότι είναι πάντα ωραίο για ένα ζευγάρι να περνάει λίγο χρόνο χωριστά. Μερικές φορές είναι ανάγκη να το κάνεις».